Zvezdu transparent koštao 100.000 dinara

Fudbal 6. maj. 202120:306 komentara
Podeli:
Stadion "Rajko Mitić"
Guliver image

Kasa Crvene zvezde olakšana je za 100.000 dinara, zbog transparenta „UEFA podržava terorizam“ na susretu polufinala Kupa Srbije sa surduličkim Radnikom, 21. aprila.

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ bila je prekinuta četiri minuta u prvom poluvremenu. Delegat Velibor Novović insistirao je, uz saglasnost službenih lica predvođenih sudijom Milošem Đorđićem, da tek posle uklanjanja transparenta sa spornim sadržajem susret može da bude nastavljen. Navijači Crvene zvezde istakli su, na istoj utakmici, i natpise protiv Superlige Evrope, ali zbog toga igra nije zaustavljana.

Povezane vesti

Tek posle prekida od četiri minuta, uz saglasnost pristalica crveno-belih, sporan transparent je povučen sa ograde severne tribine i meč napokon nastavljen. Zanimljivo, to je bio i prvi incident sa navijačkim natpisima u tekućoj sezoni, od kada se utakmice, zbog virusa korona, igraju pred praznim tribinama.

Članovi Disciplinske komisije FSS, na sednici u četvrtak, brzo su apsolvirali i ostale tačke dnevnog reda.

Prvoligaš Budućnost iz Dobanovaca moraće u kasu Fudbalskog saveza Srbije, da uplati, takođe, 100.000 dinara, zbog slabe organizacije jedne od utakmica.

Na tapetu su se ponovo našli Sloga i predsednik kraljevačkog prvoligaša, Aleksandar Mijatović. Kraljevčani su opet zakazali u organizaciji, dok je prvi čovek kluba preterao u „teškim rečima“ i nesportskom ponašanju prema službenim licima. Komisija je pokrenula postupak i sankcije bi trebalo da budu izrečene, najverovatnije, na narednoj sednici.

Nisu se, iz fer-pleja, proslavili ni Lazarevčani. Loše su organizovali derbi 31. kola Prve lige, sa kragujevačkim Radničkim 1923, zbog čega će morati da pošalju pisana izjašnjenja na beogradske Terazije 35. Evidentirano je nekoliko propusta i pobedu Kolubare od 3:1 donekle će oskrnaviti sasvim izvesna kazna na narednom zasedanju Disciplinske komisije FSS, naredne nedelje.

Na superligaškim utakmicama nije bilo većih incidenata. Zbog isključenja u 61. minutu susreta sa Crvenom zvezdom, na stadionu „Rajko Mitić“, prvotimac Vojvodine, Đorđe Đurić, odmaraće dve utakmice. Pola kazne je odradio u sredu, pauziraće i narednog vikenda.

Komentari

Vaš komentar