11: „Orlovi“ nisu sami – dupli letovi u Dohu

do katara 9. nov 202212:012 komentara
Aleksandar Mitrović
Aleksandar Đorović Panoramic/via Guliver

Predmondijalski dani tope se pred nama... Svega 11 ostalo je do prvog duela, domaćina sa Ekvadorom, na Al Bajtu. Iz Dohe odavno stiže horski glasno: „Mondijal može da počne“.

Domaćini očekuju oko 1,5 miliona gostiju. Uporedo, pre dve nedelje odobrili su otvaranje dodatnih 50.000 smeštajnih jedinica, liberalizovali režim ulaska i maksimalno relaksirali procedure za strance.

Odbrojavanje

Nema obavezujućih kovid testova, od 2. decembra vizni režim neće podrazumevati ulaznicu kao obaveznu stavku na putu do svemoguće „haja karte“…

FIFA već ponosno deklamuje – od tri miliona ulaznica, u prva tri kruga, najviše su pazarili navijači u Kataru, Sjedinjenim Američkim Državama, Engleskoj, Meksiku, Emiratima, Indiji, Brazilu, Argentini i Saudijskoj Arabiji.

A, gde su navijači Srbije i kakvoj podršci mogu da se nadaju „orlovi“ na Lusailu, Al Vakri i stadionu „974“, u susretima sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom?

Četa Dragana Stojkovića Piksija imaće, kao i prethodne mondijalske, veću podršku dijaspore. I ovog puta, sudeći prema raspoloživim informacijama u retkim agencijama, organizatorima putovanja na planetarni događaj godine, navijači Srbije stizaće sa svih strana – Dubaija, Nemačke, Švajcarske, Amerike, čak i Rusije! Tek u manjem procentu, na nivou petine, doputovaće iz Beograda.

Aerodrom „Nikola Tesla“, od 21. novembra do 10. decembra, imaće redovne dnevne linije ka Dohi. Čeličnom „Er basu A 330“ potrebno je oko pet sati leta od Srbije do Katara. Zanimljvo, zbog povećane potražnje, dupliran je broj linija 23. novembra,uoči meča sa Brazilom, i 2. decembra, na dan utakmice sa Švajcarskom.

Guliver image

Od 10. decembra „Katar ervejs“ planira povratak na stari režim – pet letova u nedelji.

„Moguća je promena rasporeda, u zavisnosti od rezultata Srbije u grupnoj fazi. Plasman u osminu finala iziskivaće, sasvim sigurno, pojačane linije ka Dohi. Ukoliko bude interesovanja i za ostale utakmice u završnici, bićemo spremni da reagujemo“, objavili su u beogradskoj kancelariji poznatog avio-operatera.

Zanimljivo, „Katar ervejs“ , u isto vreme, imaće samo jednu dnevnu liniju na relaciji Zagreb – Doha, ali u periodu tokom celog takmičenja. Od 18. decembra planiran je povratak redovnom redu letenja – dva dana sedmično.

Oko deset odsto navijača Srbije odlučilo se za superatraktivnu ponudu – smeštaj na kruzerima. Deo njih imaće priliku da, tokom takmičenja, proputuje Golfskim zalivom i upozna Arabijsko poluostrvo. Malo veća grupa pristalica „orlova“ lakonski je rešila problem sa skupocenim hotelima u Dohi. Smeštaj je obezbedila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uglavnom Dubaiju, ređe Abu Dabiju, put Katara zapucaće samo na dan utakmica. I opet, natrag, u Emirate.

Do Katara

Upravo, zbog turista stacioniranih u susednim državama, vlasti Katara posegnule su za još jednim presedanom.

„Rijad, Abu Dabi, Dubai… obezbeđuju ljudima dnevne letove, delimično i zbog ograničenog smeštajnog kapaciteta Katara. Plan je da navijači doputuju u jutarnjim satima, isprate utakmicu, ili dve, možda čak i tri i vrate se u „bazu“. Zato je i liberalizovan vizni režim, na primer, do 13. januara viza za Katar, važiće i u Saudijskoj Arabiji. Popularna „haja karta“ otvara sva vrata – nudi neograničen broj ulazaka u Katar i zemlje Golfskog zaliva. Od prvog novembra niko ne može da dobije katarsku vizu bez ulaznice i rezervisanog smeštaja u mondijalskim terminima. Od 2. decembra ulaznica neće biti obaveza za “haja kartu”, odluka je Katara. Verovatno i zbog manjeg pritiska turista i navijača“, informiše nas sa lica mesta Zoran Stojanović, srpski trener najdužeg staža u katarskom fudbalu.

Iz Fudbalskog saveza Srbije dobili smo potvrdu da će put Dohe, u slučaju plasmana u osminu finala, krenuti i veća grupa simpatizera „orlova“.

Za sada, ulaznice za sva tri meča mogu da se pazare i u slobodnoj prodaji, preko specijalizovanih portala, ili na licu mesta. Tek da se zna, osnovni paket za mečeve Srbije sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, kreće se od 300 evra…

 

 

 

Komentari

Vaš komentar