Srbija među najboljima: Navijači „orlova“ okupiraju Dohu

Fan zona 23. nov 202212:032 komentara
Podeli:
SK

Vijore se napokon, pored one glavne u Kornišu, i srpske zastave na Vakifu, Mšeirebu, pokraj Bele palate i ostalim, centralnim, ulicama pokraj Persijskog zaliva.

Od izveštača iz Dohe

Srpski navijači polako „okupiraju“ prestonicu Katara.

Kako se bliži početak utakmice sa Brazilom, sve su glasnije pristalice „orlova“. Čuje se i srpski, u očekivanju dolaska udarnog talasa navijača iz Beograda i Dubaija. Prema najavama, u sredu veče i četvrtak ranom zorom, očekuje se rekordan priliv simpatizera Srbije.

Povezano

Na Vakifu, ekipa Sport kluba srela je Gorana Trišića, iz Vranića.

„Stigli smo u utorak iz Beograda. Sa drugarima Markom i Urošem i ćerkom Anjom planiramo da ostanemo nekoliko dana u Kataru. U sredu veče, pridružiće nam se i kum sa Kipra, upravo, iz Jordana očekuje let ka Dohi. Imaće nas, ne sumnjam…“, ističe Trišić, čija ulaznica je jedna od 4.450 namenjenih navijačima Srbije za meč sa Brazilom.

Vanredan režim letenja iz Beograda ka Dohi važiće u sredu. Put Katara, sa „Nikole Tesle“, zaplovila su dva aviona, u devet i 11 časova. Mnogobrojni gosti, članovi porodica reprezentativaca, verni navijači… zauzeli su mesta u „erbasu“. Među njima i najverniji navijač Srbije – Milenko Marjanović. Šumadinac, u poslednjih 15 godina, nije propustio nijednu utakmicu! Put Dohe krenuo je zorom iz Kragujevca, u tradicionalnoj nošnji!

„Ostajemo do kraja…“, poručio je Marjanović uoči polaska iz srca Šumadije.

Najveći broj navijača Srbije trenutno je stacioniran u – Dubaiju. U popularnoj „fan zoni“ organizovan je i poseban program, a svi oni krenuće u četvrtak ujutro ka Dohi. Tada se očekuje i glavna fešta navijača Srbije, čiji broj će u Kataru premašiti očekivanja i najoptimističnije prognoze.

Ima i razloga – naša reprezentacija poslednji put pobedila je Brazil pre 88 godina (!), pre 24 godine izašla je poslednji put iz grupne faze Mondijala…

Srbija se čudu nada i sve ovo očekuje prvi put! Euforija, ili prazna nadanja, nebitno u ovom trenutku! Lepo je biti među najboljima na svetu!

Komentari

Vaš komentar