Biće Portugal prvak sveta, ali šta se dešava sa Srbijom

Orlovi 7. dec 20227:3011 komentara
Portugal Švajcarska
SK

Najjači kad je najpotrebnije. Portugalci su sa 6:1 „torpedovali“ Švajcarsku, najubedljivijim trijumfom protutnjali osminom finala i za subotu, deseti decembar, „zakazali“ duel sa Marokom.

Od izveštača iz Dohe

Sudeći prema slavlju portugalskih navijača, na putu ka „Lusail ikonik“ stadionu, pogotovo tokom penal serije u duelu Maroka i Španije, ekipa Fernanda Santoša već može da rezerviše karte za polufinale…

Povezano

Slična euforija vlada i među portugalskim novinarima. Iako nisu „u ljubavi“ sa selektorom Santošem, mnogi od njih ubeđeni su da aktuelna generacija reprezentativaca ima snagu da, napokon, Portugal dovede na krov sveta.

„Igramo sve bolje, od marta u sjajnoj seriji. Promenila se timska filozofija, brža tranzicija lopte i transformacija, pogotovo iz odbrane u napad, smestili su Portugal na listu potencijalnih iznenađenja Mondijala. Mnogi su nas prerano otpisali, sad imamo moćan tim i možemo da iznenadimo“, optimista je Pedro Gankalo, saradnik portugalske televizije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Na Lusailu su u utorak veče igrala dva Srbiji odlično poznata rivala. Portugal iz nezaboravnih mondijalskih kvalifikacija 2021. i Švajcarska, bolna rana „orlova“ sa Svetskog prvenstva 2022.

„Priznajem da nas je Srbija negativno iznenadila. Odigrali ste odlično u Lisabonu, iako je Portugal zaslužio pobedu još u Beogradu. Odgledao sam, malo, samo meč sa Švajcarcima. Niste imali brzinu, iako su, koliko sam primetio, Tadić i Mitrović ponovo bili među najboljima“, istakao je očigledno odlično upućeni Gankalo.

Pedro Gankalo
SK

Razgovorali smo sat vremena uoči meča sa Švajcarcima, dok su se tribine Lusaila tek punile. Zanimljivo, na zagrevanju i u protokolu, među startnih 11, nije bilo Kristijana Ronalda.

„Očekivali smo da neće početi utakmicu sa Švajcarskom. Kako se takmičenje bude bližilo kraju, uveren sam da će i Kristijano dobijati veću minutažu. Sve, ipak, zavisi od rezultata…“, ostavio je Gankalo tri tačke na kraju, uveren da će Portugal u četvrtfinale.

Tako je i bilo tri sata kasnije – uz konstataciju da reprezentacija Fernanda Santoša deluje superubedljivo. Nije to više onaj tim iz mondijalskih kvalifikacija… Tek da se zna – selektor Portugala u utorak veče vodio je ekipu 108. put. Više, u konkurenciji aktuelnih mondijalaca, ima samo Didije Dešan, 136 mečeva na kormilu Francuske.

Komentari

Vaš komentar