Karasi za SK: Dva na dva sa Kamerunom? Neshvatljivo!

Orlovi 28. nov 202216:282 komentara
Guliver

Legendarni fudbaler Stanislav Karasi rekao je da smatra da je reprezentacija Srbije poklonila remi Kamerunu u duelu dva tima u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru.

Pročitajte još

’Orlovi’ su posle preokreta vodili 3:1 na isteku sat vremena igre, da bi nedugo zatim primili dva brza gola, a potom su do kraja meča mreže mirovale.

„Nestvarno“,  konstatuje Karasi, bivši legendarni prvotimac Crvene zvezde, reprezentativac Jugoslavije, u razgovoru za Sport Klub.

Srbija je imala sve u rukama protiv Kameruna?

„Ne ide u glavu da se posle 3:1 onako padne?! Ne znam, ne razumem! Zašto je naša odbrana izašla visoko i ostala dva na dva sa protivnikom za koga se zna da mu je brzina ozbiljan kvalitet? Hajde, jedanput, pa i da se zažmuri, i prokomentariše u stilu, dogodilo se, slučajnost, ali kada se nešto ponavlja…Na ovako visokom nivou? Sramota. Poklonili smo remi Kamerunu, sami sebi dali golove. Samouništenje. Kad čovek sluša naše reprezentativce stekao bi utisak da gutaju loptu… Oni, nažalost, nisu bili ni svesni da dolaze na veliko, najveće svetsko takmičenje. Od gotovo deklarativnog izjašnjavanja mnogih u Srbiji da smo konačno tim, stižemo do nekih drugih saznanja“.

Razočarani ste?

„Umesto da osiguramo i zadržimo 3:1, mi smo se zaneli i odjednom stali, dotle da prestanemo da postojimo na terenu. Desio se raspad sistema, a mogli smo, morali smo da odbranimo ono do ćega smo stigli sjajnim preokretom, golovima koji su nas razgalili, počev od onog Pavlovićevog. Usput da dodam, dečko je dobro obavio posao, presecao akcije, pogodio i mrežu, šteta što se povredio. Šta reći o akciji iz koje se Mitrović upisao? Izvanredno! Mitrović tada lagano, mogao je lagano još nešto, u dva maha propustio je da uposli saigrače koji su se nalazili u idealnim pozicijama. Detalji, bitni detalji. Sve je u detaljima“.

Guliver

Kamerun je prvi stigao u vođstvo, utisak je, nezasluženo?

„Naravno“.

Da bi se nadmudrio Kamerun, bio je potreban jači gas, Srbija ga je dodala odmah posle šokantnog vođstva protivnika?

„Srbija je počela da igra, usledila je prava igra Srbije, stvarale su se šanse i postizali golovi, sve  je bilo u redu do smanjenja rezultata na 3:2. Dalje, tužno. A, sad da tražim krivca ili krivce.. Bogami, krivica je do svih, odgovornost je kolektivna, iako je bilo onih koji su se isticali, primer Pavlovića, primer i Živkovića, koji je od prvog minuta igrao veoma dobro, smatram da je do kraja trebalo da ostane na terenu, a Radonjić uđe umesto nekog drugog napadača…Ponavljam, ipak, odgovornost je kolektivna“.

Daćete još neko objašnjenje što se kolektiva tiče?

„U srpskom taboru su se zaklinjali na zajedništvo, to zajedništvo je funkcionisalo do 3:1, potom se raspalo. Dakle, kad se pobeđuje, svi su pobednici, kad se gubi, svi su gubitnici. Dobro, mi nismo izgubili od Kameruna, ali smo mnogo toga prosuli. Ma, glavu gore, još će se igrati“, zaključio je Stanislav Karasi za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar