Ljupko Petrović za SK: Skupo nas koštala raštrkanost

Orlovi 3. dec 202210:462 komentara
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kroz grupu smo se kvalifikovali za Katar, kroz grupu smo i ispali na SP u Kataru, hteli smo korak dalje, hteli smo bolju igru, hteli smo pobedu nad Švajcarskom...Mnogo toga smo hteli ( nažalost, pokazalo se, dokazalo se, bez odgovarajućeg uporišta).

Raskorak ambicija i stvarnosti. Zaustavljeni smo, kraj, valjda je to kraj samo jedne priče u kojoj, kako prolaze sati od megdana sa Švajcarskom, postaje još jasnije koliko je, zapravo, bio ogroman uspeh što smo uopšte izborili vizu za najviši nivo fudbala, gde se nismo snašli, iako su momci, reče i selektor Stojković, pružili maksimum.Tom mišljenju, u razgovoru za Sport Klub, pridružio se i trofejni trener Ljupko Petrović (žali zbog raštrkanosti u sudaru sa “sajdžijama“).

-Bilo je bitno pojaviti se na ovakvom skupu, Srbija se pojavila zahvaljujući izvanrednom utisku u kvalifikacijama“, ističe Petrović.
Zato je i porasla temperatura uoči Mundijala?

„Javnost je mnogo očekivala, euforiji su doprineli i reprezentativci, koji su stvarali atmosferu, kao da su spremni za visoke domete.I ja sam se nadao da možemo u osminu finala, mnogi su verovali, no, treba biti pošten i priznati da su Švajcarci zaslužili prolaz, bili su bolji od Srbije, podsećam da bi nam se vrata zatvorila i da smo, kojim slučajem, preokrenuli na 4:3. I sad, posle svega, ono čuveno: život nije stao, lopta će skakutati, igraće se i dalje, tešim i sebe, i druge.“

Komentar duela sa Švajcarskom?

„Igrali smo protiv ekipe koja je godinama stvarana, ekipe koja zna šta hoće, ekipe koja je bila ispred Italije u kvalifikacijama za Katar…I ostavili povoljniji utisak u prvom poluvremenu, da bismo, po ugledu na naše prethodne obračune u grupi, potpuno pali u nastavku, što je Švajcarska umela da iskoristi, postigne treći gol i bez problema sačuva 3:2. Skupo nas je koštala rasutost, raštrkanost na terenu, daleko smo stajali, stvarao se prostor za manevar protivnika, svaki napad Švajcaraca predstavljao je opasnost, šansu…Čak osam primljenih golova u tri utakmice? Previše!“
Budućnost srpske reprezentacije?

„Imamo dobre igrače, tim može da napreduje, u martu kreću evropske kvalifikacije, obezbedićemo završnicu, pružiće se šansa za ispravku onoga što nije štimalo u Kataru, potrebna je veća kompaktnost“, zaključio je Ljupko Petrović za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar