Piksi izabrao za Katar!

FIFA World Cup 11. nov 202213:1276 komentara
Dušan Tadić
xMarkoxMetlas xMNxPressx via Guliver Image

Fudbalski savez Srbije objavio je u petak spsiak igrača koje je selektor Dragan Stojković izabrao za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Orlovi se nalaze u Grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvi meč Srbija igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a 2. decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Nije, realno gledano, ni bilo mnogo dilema oko spiska putnika za Katar. Grupa od dvadesetak igrača iskristalisala se kroz Ligu nacija. U izboru šest štopera, poverenje je ukazano Strahinji Erakoviću i Srđanu Babiću. Nema Matije Nastasića i Erhana Mašovića. Bez poziva su ostali i Mihajlo Ristić i Aleksa Terzoć, a tu su Marko Grujić i Uroš Račić.

Na Stojkovićevom spisku su:

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić

Defanzivci: Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Filip Mladenović, Strahinja Eraković, Srđan Babić

Vezni red: Nemanja Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Marko Grujić, Filip Kostić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Andrija Živković, Darko Lazović

Napad: Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Filip Đurićić, Luka Jović, Nemanja Radonjić.

Reprezentacija se okuplja 14. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, dan kasnije (10.00) odlazi u Manamu gde će 18. novembra (18.30) na programu biti prijateljski meč sa Bahreinom.

Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra.

Komentari

Vaš komentar