Piksijev čovek od poverenja: Diplomski Strahinje Pavlovića

Orlovi 24. nov 202212:006 komentara
Podeli:
Strahinja Pavlović
Starsport

Izgradio je Mitrogol status idola nacije, za 20 meseci sa 14 golova u 15 utakmica. Kapitenska traka Dušana Tadića vredi više od arabijskog zlata. Kolos Sergej Milinković Savić ledi krv u žilama svakom rivalu. A znate li, ipak, ko je Piksijev čovek od poverenja?

Od izveštača iz Dohe

Dovoljno je samo malo dublje promisliti. Ime mu je Strahinja, prezime Pavlović.

Snažni momak Kalaba, Mačvanac nemirne fudbalske krvi, odigrao je najviše – 18 utakmica u mandatu selektora Dragana Stojkovića. Propustio je samo tri utakmice – dve u Ligi nacija, jednu na mondijalskoj stazi i to zbog žutih kartona.

„Orlovi“ pred Brazil

Štoper Red bul Salcburga, čija vrednost je narasla do fantastičnih 20 miliona evra, sakupio je i najznačajniju minutažu u danima uspona srpskog reprezentativnog fudbala. Skoro bez predaha u 2021.

Često osporavan, u danima dok je bio u nemilosti Nika Kovača u Monaku, potom nestao i sa radara odmah posle debija u Bazelu, Pavlovićev transfer u sistem Red bula nosi težinu poteza karijere. Stabilnost i sigurnost, preko potrebne stavke na putu „postformacije“, kupio je minutažom u Salcburgu. I nadogradio sve sigurnijim partijama u državnom timu.

Pred Pavlovićem, u četvrtak na Lusailu, biće jednostavan zadatak. Baš kakav je odradio u Lisabonu – majstorskim potezima, i sa jednom nogom, noseći se sa portugalskim aždajama od ofanzivaca. Nejmar, Vinicijus, Rafinja i Ričairlson, ofanzivni četverac po izboru vremešnog brazilskog selektora Titea, pokušaće blic-krigom usmerenim ka odbrani Srbije brzo da stigne do vodećeg gola.

Igrači poteza, spremni da dodavanjem reše pobednika, tražiće šansu da u svakom trenutku načnu odbranu Srbije. A „orlovi“, pokazuje to i statistika, bez obzira na pritisak rivala, igru grade iz poslednje linije. S posebnim akcentom na učinak Partizanovih učenika – Milenkovića na desnoj i Pavlovića na levoj strani.

Strahinja Pavlović
Sofascore

Posle Brazila, karijera Strahinje Pavlovića krenuće, verovatno, u novom pravcu. Utakmice, kakva je večerašnja, često naprave razliku između proseka i velikih dela.

Poređenja sa Nemanjom Vidićem i uprošćavanja realnosti na primeru snažnog štopera nisu dobra podloga. Vidić se prvom utakmicom, sa Italijom, profilisao kao defanzivac teškaš, dostojan najvećih izazova. Po fizičkom izgledu, Nemanji sličan Strahinja, svoju Italiju dočekao je na Mondijalu. I to u timu, satkanom od superzvezda, favorita za osvajanje Mondijala 2022. Godinu dana ranije, položio je maturu u duelu sa Bernardom Silvom.

Tačno 375 dana kasnije Pavlović sprema mnogo ozbiljniji, diplomski ispit. Posle kojeg ništa više u njegovom životu neće biti isto…

Komentari

Vaš komentar