Savićević: Izlazak Pavlovića je bio nenadoknadiv gubitak

Orlovi 29. nov 202214:422 komentara
FSS

Bivši jugoslovenski fudbaler Dejan Savićević ocenio je da su povrede značajno uticale na utisak koji je Srbija ostavila u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Kataru, kao i da je nezgodno kad na takvom prvenstvu tri igrača zadnje linije iz prinudnih razloga prvi put igraju zajedno.

„Javi se jedan štoper, traži izmenu, posle toga i drugi, sve se poremetilo. Izlazak malog Pavlovića je bio nenadoknadiv gubitak. Momak je jak u skoku, snažan u duelu, fenomenalan u postavci odbrane“, rekao je Savićević tokom posete reprezentaciji u Kataru, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS). 

Po njegovim rečima, selektor Dragan Stojković nije neraspoložen nakon poraza od Brazila (0:2) i nerešene utakmice sa Kamerunom (3:3), i ističe da je to veoma važno. 

„Svestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmenama. Ali to su nepredviđene okolnosti“, dodao je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore. 

Savićević, koji je reprezentaciju Srbije i Crne Gore vodio od 2001. do 2003. godine (do 2002. bio član selektorske komisije), kaže da je očekivao da će specifičan termin Mundijala ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou, nego na kraju nacionalnih šampionata, ali da se prevario.

„Sve je pošlo kako ne treba još od okupljanja i prvog dana priprema za odlazak u Katar. Ko je mogao da pretpostavi da će udrane igle reprezentacije, momci na kojima se bazira igra srpskog tima, biti u tako lošoj zdravstvenoj situaciji“, naveo je Savićević. 

On je istakao da je Kamerun prošlost, a da je na redu meč odluke protiv Švajcarske (petak u 20.00), koja je, kako je naveo, daleko jača u defanzivi, nego u ofanzivi. 

„Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da reše pitanje pobednika. Veoma je važno da budu strpljivi, da ne gube koncentraciju i siguran sam da će postići taj jedan gol koji će da ih odvede u osminu finala“, kazao je Savićević. 

Reprezentacija Srbije nakon dva odigrana kola Grupe G ima jedan osvojen bod, koliko i Kamerun. Brazil je prvi sa šest, a Švajcarska druga sa tri boda. Za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva, Srbija mora da pobedi Švajcarsku, a reprezentacija Kameruna ne sme da pobedi Brazil.

Komentari

Vaš komentar