Song: Na poluvremenu smo mogli da pomislimo da je gotovo

Guliver

Selektor Kameruna Rigober Song izjavio je da je ekipa dobro reagovala u drugom poluvremenu protiv Srbije, kao i da je vidljiv napredak u odnosu na prvi meč na Svetskom prvenstvu.

„Na poluvremenu smo mogli da pomislimo da je gotovo, ali videli smo da su igrači dobro reagovali. Vidimo da nam jača snaga, ali naš tim je još mlad, treba vremena. Oni žele sve da daju, ponekad greše zbog naivnosti, ali će se prilagoditi s vremenom. Kad vidimo prvi meč protiv Švajcarske (0:1) i ovaj meč, vidimo napredak. Ali oni znaju da mogu bolje“, rekao je Song. 

Fudbaleri Srbije i Kameruna odigrali su danas na Al Džanub stadionu nerešeno 3:3, u utakmici drugog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu. 

Afrička selekcija je u 53. minutu gubila sa 1:3, da bi u nastavku došla do prvog boda na takmičenju u Kataru. Song je dodao da ima veru u igrače pred meč poslednjeg kola protiv Brazila. 

„Nismo došli na Svetsko prvenstvo da poziramo, ili samo da učestvujemo. Verujemo u to, Kamerun još ima šta da kaže, iako znamo da se radi o velikom timu“, rekao je on. 

Neposredno pre meča sa Srbijom iz tima je izbačen golman Intera Andre Onana, a Song ističe da prednost uvek daje ekipi u odnosu na pojedinca. 

„U jednoj grupi potrebna je određena disciplina i kada neko odskače, tim disciplinskim kriterijumima treba da preuzme odgovornost i da deluje tako da prednost da grupi a ne pojedincima“, rekao je Song. 

Selektor je dodao da je Onani rekao da sačeka. 

„Imaćemo priliku da vidimo da li može da nastavi. To će zavisiti i od njega i treba takođe da se vrati pravilima, videćemo da li je to moguće“, zaključio je Song. 

Komentari

Vaš komentar