Aspilikueta: Ćavi me sigurno razume, London je moj dom

Vesti 6. dec 202213:09 0 komentara
Sezar Aspilikueta
Stu Forster/Getty Images

Španski reprezentativac Sezar Aspilikueta objasnio je zbog čega je odlučio da tokom leta ostane u Čelsiju, iako je Barselona bila veoma zainteresovana da ga dovede.

Aspilikueti je isticao ugovor sa londonskim klubom i dugo se spekulisalo hoće li kapiten ekipe ostati na Stamford Bridžu. Čitavu situaciju su zakomplikovale sankcije koje je britanska vlada izrekla tadašnjem vlasniku Plavaca Romanu Abramoviču, pa Čelsi nije ni mogao da dovodi nove igrače ili produži ugovor fudbalerima koji su već članovi kluba.

ČITAJTE I:

„Čelsi je imao mogućnost da produži moj ugovor na još godinu dana, ali samo u slučaju da u prethodnoj sezoni odigram bar 30 mečeva. Nikada ranije nisam bio slobodan agent. Novi vlasnici predvođeni Todom Boulijem su kupili klub i iskazali jasnu želju da ostanem. London je moj dom, moja deca bolje govore engleski nego španski jezik. Verujem da je Ćavi razumeo moju odluku. Nema mesta nesporazumu ukoliko je situacija jasna“, rekao je 33-godišnjak.

Aspilikueta je pojačao Čelsi još 2012. godine, kada su Plavci platili Marseju sedam miliona evra za njegove usluge. Tokom boravka na Stamford Bridžu je osvojio trofej Premijer lige u dva navrata, jednom Ligu šampiona, dva puta Ligu Evrope i jedanput Svetsko klupsko prvenstvo.

Španac je dosad 493 puta oblačio dres Čelsija, a igrao je na svim pozicijama u odbrani. Za to vreme je postigao 17 golova i zabeležio 54 asistencije. Pred početak aktuelne sezone je sa londonskim klubom dogovorio nastavak saradnje, a aktuelni ugovor ističe na kraju sezone 2023/24.

Iskusni desni bek je deo reprezentacije Španije koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u Kataru. Crvena furija je u nokaut fazu prošla kao drugoplasirani tim grupe E sa četiri osvojena boda iz mečeva sa Kostarikom, Nemačkom i Japanom.

O Mundijalu čitajte na sajtu Sport Kluba.

Španija se u osmini finala sastaje sa Marokom – meč je na programu u utorak od 16 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!