Birhof prva žrtva nemačke blamaže

Vesti 5. dec 202222:58 1 komentar
REUTERS/Lukas Barth

Proslavljeni nemački fudbaler, a sada funkcioner u Fudbalskom savezu Nemačke Oliver Birhof neće više obavljati funkciju direktora nemačkih reprezentacija i funkciju čelnika nemačke akademije.

Evropski šampion iz 1996. godine i napadač Milana je zaposlen u Fudbalskom savezu od 2004. godine. Bio je tim menadžer reprezentacije i sarađivao je sa Jirgenom Klinsmanom, a bio je i u nacionalnom timu 2014. godine kada su Nemci osvojili titulu šampiona sveta.

Takođe je bio bitan u izgradnji Akademije Fudbalskog saveza Nemačke u koju je uloženo 150 miliona evra.

„Rekao sam predsedniku Fudbalskog saveza Brendu Nojendorfu svoju odluku. Čistim put za postavljanje novog kursa. Ubeđen sam da će Akademija imati ključnu ulogu u razvoju nemačkog fudbala i srećan sam što reprezentacije imaju novi dom. Nismo uspeli da ponovimo prethodne uspehe i da damo navijačima razlog za radost u poslednje četiri godine. Neke odluke u koje smo bili ubeđeni su bile pogrešne. Niko ne žali zbog toga više nego ja. Preuzimam odgovornost“, rekao je kratko Oliver Birhof.

Nemci su ispali sa Svetskog prvenstva posle poraza od Japana u prvom meču, remizirali su sa Špancima, a uprkos pobedi protiv Kostarike ispali su u grupi drugi put uzastopno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare