Danska zbog kapitenskih traka neće glasati za Infantina

Vesti 23. nov 202217:06 1 komentar
Guliver

Danska neće glasati za rezibor Đanija Infantina na mesto čelnog čoveka FIFA u martu sledeće godine, nakon odluke da na Svetskom prvenstvu u Kataru zabrani upotrebu kapitenskih traka sa natpisom "Jedna ljubav", koje kritikuju diskriminaciju u zemlji domaćinu prvenstva.

Predsednik Fudbalskog sveza Danske Jesper Meler rekao je danskim medijima u Kataru da postoji mogućnost da ta država napusti članstvo u FIFA. 

„Ponovo sam razmišljao o tome. Pretpostavljam da bi bilo poteškoća ako Danska istupi sama. Ali videćemo, ako ne bude došlo do dijaloga“, kazao je on. 

Meler, koji je član izvršnog odbora FIFA, naveo je da su problemi između Danske i FIFA postojali i pre samog Svetskog prvenstva, ali da su „tenzije sa Evropom intenzivirane u poslednjih nekoliko dana“. 

FIFA je u ponedeljak izdala upozorenje i saopštila da će igrači koji nose traku sa natpisom „Jedna ljubav“ odmah dobiti žuti karton. 

Na prvoj utakmici Danske na prvenstvu, koju je odigrala nerešeno 0:0 sa Tunisom, danski premijer Hele Torning-Šmit nosio je traku sa duginim bojama u znak protesta zbog odnosa Katara prema pravima LGBTIQ osoba. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare