Dešan: Danci su potcenjeni, a potrebna im je pobeda…

Vesti 25. nov 202212:48 0 komentara
Guliver

Selektor Francuske Didije Dešan ocenio je da je selekcija Danske potcenjena uzimajući u obzir njihove istinske kvalitete, uoči duela te dve ekipe na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Mislim da su potcenjeni, s obzirom na njihov pravi kvalitet. Mogu veoma lako da promene stil igre tokom meča i to stvara probleme“, rekao je Dešan novinarima. 

Francuska je dva puta izgubila od Danske ove godine, na mečevima u okviru UEFA Lige nacija, a duel na Mundijalu očekuje ih u subotu od 17 časova u drugom kolu D Grupe. 

Reprezentacija Francuske je na startu Svetskog prvenstva zbog povrede ostala bez defanzivca Luke Hernandeza, a Dešan navodi da je Rafael Varan spreman i da bi mogao da zaigra. 

„Mogao je da igra i u prvoj utakmici, pošto je bio spreman. Najvažnije je da oseća da je mentalno i fizički spreman“, dodao je selektor. 

Fudbaleri Francuske imaju priliku da ukoliko pobede Dansku obezbede plasman u osminu finala prvenstva, a kapiten reprezentacije, golman Ugo Loris, smatra da je opasno gledati toliko unapred. 

„Biće borbeno, jer činjenica da su Danci odigrali nerešeno sa Tunisom znači da im je sada potrebna pobeda“, istakao je Loris.  

Reprezentacija Francuske slavila je u prvom kolu Grupe D protiv Australije sa 4:1, dok je Danska odigrala bez golova sa Tunisom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!