Džaka: Koliko će srpski mediji da podgreju atmosferu?

Vesti 30. nov 202215:498 komentara
Guliver

Bivši albanski fudbalski reprezentativac Taulant Džaka izjavio je da je savetovao brata Granita, koji igra za selekciju Švajcarske, da zadrži smirenost na utakmici protiv Srbije u trećem kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenosi švajcarski "Blik".

Prvo mesto na tabeli grupe G drži Brazil sa šest bodova, dok je Švajcarska druga sa tri. Srbija i Kamerun imaju po bod. Poslednje kolo u grupi G biće odigrano u petak, a posle mečeva Brazil – Kamerun i Srbija – Švajcarska biće poznato ko će pored „karioka“ igrati u osmini finala Mundijala. Granit Džaka je tokom meča pre četiri godine na SP u Rusiji provocirao reprezentativce Srbije. 

„Da budem iskren, nisam bio srećan žrebom SP zbog svih emocija, zbog prošlosti koju ima Granit. Ali, pričao sam sa Granitom dugo, baš dugo. Rekao sam mu: ‘Bez obzira šta se dešava na utakmici, nebitno da li si postigao gol, pobedio ili izgubio, samo se smiri i igraj svoju igru. Na kraju krajeva, nije ovo politika, to je fudbalski meč“, rekao je Taulant Džaka. 

Taulant Džaka je albansku reprezentaciju odigrao 31 meč, dok je Granit kapiten Švajcarske. Taulant Džaka je istakao da njegov brat ima korektan odnos sa srpskim fudbalerima. 

„Ali postavlja se pitanje koliko će biti ‘naloženi’. Mogu da zamislim koliko će srpski mediji da podgreju atmosferu. Možda će pokušati da isprovociraju Granita ili Džerdana Šaćirija. Morate da budete pripremljeni za to i da ostanete mirni“, zaključio je Granit Džaka. 

Komentari

Vaš komentar