Džaka: Oni su Srbija, mi smo Švajcarska, neka pobedi bolji

Vesti 28. nov 202221:06 2 komentara
Granit Džaka
Reuters/Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Granit Džaka je nakon poraza Švajcarske od Brazila razgovarao sa novinarima u Kataru i istakao da su, naravno, saigrači i on razočarani zbog poraza, ali i da mnogo nade polaže u duel sa Srbijom u petak.

Povezano

„Veoma smo razočarani, odigrali smo dobru utakmicu. Imali smo timski duh, dobro smo se branili i naravno da je razočaravajuće kada kasno primite gol. Znali smo kvalitet koji Brazil poseduje, ali ako izvučemo pozitivne stvari koje smo uradili u ovoj utakmici, možemo da pobedimo Srbiju“, istakao je Džaka posle poraza od Brazila.

Ali, nije reprezentativac Švajcarske razočaran činjenicom da ni njegova reprezentacija nije uputila šut u okvir gola protiv moćnog rivala:

„Ako mislite da neko može da šutne 10 puta protiv Brazila, pokažite mi taj tim… Brazil može da sastavi tri ekipe koje su istog kvaliteta. Znali smo da nas čeka potpuno drugačija utakmica nego protiv Kameruna i da nećemo imati mnogo šansi za gol“.

U petak, 2. decembra, Srbija i Švajcarska igraju za prolazak dalje i Džaka očekuje drugačiju utakmicu od ove koju je njegov tim odigrao u ponedeljak:

„Srbija ima svoj kvalitet koji je drugačiji nego Brazilov danas. S Mitrovićem napred, s više prodora po bokovima, dok Brazil igra više po zemlji… Verujem da možemo da pobedimo i nadam se da ćemo to uraditi u petak“.

Podsetili su novinari Džaku i na duel dva tima u Rusiji i gestukulaciju Džerdana Šaćirija koja je isprovocirala srpske fudbalere. Džaka je odgovorio diplomatski:

„Za nas je svejedno protiv koga igramo jer smo profesionalci. Ja sam profesionalni fudbaler, volim da igram i protiv Kameruna i protiv Brazila i protiv Srbije s istim žarom. Istorija nema veze sa utakmicom. Oni su Srbija, mi smo Švajcarska, i jedni i drugi ćemo dati sve od sebe, pa neka bolji pobedi“,

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare