Keiroš Klinsmanu: Tipična predrasuda o superiornosti!

Vesti 27. nov 20229:10 3 komentara
Karlos Keiroš
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš dostojanstveno, ali oštro, odgovorio je na uvrede legendarnog nemačkog fudbalera Jirgena Klinsmana.

Klinsman je posle pobede Irana nad Velsom rekao:

„Iranci su navikli da stalno okružuju i utiču na sudije. Redovno su njih petorica, šestorica oko sudije i stalno su maltene u ušima istih. To je deo njihove kulture“, rekao je između ostalog Klinsman.

Pročitajte i:

Keiroš mu je odgovorio na tviteru:

„Dragi Jirgene,

Preuzeo si inicijativu da me zoveš ’Karlos’, tako da verujem da je prikladno da ja tebe zovem ’Jirgen’. Zar ne? Iako me ne poznaješ lično, dovodiš u pitanje moj karakter sa tipičnom predrasudom o superiornosti.

Nezavisno od toga koliko poštujem sve što si uradio na terenu, te opaske o iranskoj kulturi, iranskoj reprezentaciji i mojim igračima sramota su za fudbal. Niko ne može da povredi naš integritet ako nije na našem nivou, naravno.

Uprkos tome, želeli bismo da te pozovemo u naš kamp kao gosta, da se družiš sa igračima Irana i da od njih naučiš nešto o toj zemlji, ljudima u Iranu, pesnicima i umetnosti, algebri i milenijumskoj persijskoj kulturi, kao i da čuješ od naših igrača koliko vole i poštuju fudbal.

S obzirom na to da si Amerikanac/Nemac, razumemo da nemamo tvoju podršku. I uprkos sramnim opaskama na Bi-Bi-Siju kojima si pokušao da potkopaš naše napore, požrtvovanje i veštine, obećavamo ti da nećemo sa predrasudama posmatrati tvoju kulturu, korene i društveni milje, te da ćeš uvek biti dobrodošao u našu porodicu.

Istovremeno, sa punom pažnjom želimo da pratimo koja će biti odluka FIFA u vezi sa svojom pozicijom kao člana Tehničke radne grupe na SP. Pošto, očigledno, očekujemo da podneseš ostavku pre nego što posetiš naš kamp“.

Iran u poslednjem kolu grupe igra sa selekcijom SAD za direktni prolaz.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare