Kejn: Henderson jedan od najboljih lidera u svetu fudbalu

Vesti 8. dec 202221:36 0 komentara
(Džordan Henderson i Hari Kejn sa sudijom Ivanom Bartonom) Referee Ivan Barton talks to England's Jordan Henderson and Harry Kane FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - England v Senegal
REUTERS/Carl Recine (Džordan Henderson i Hari Kejn sa sudijom Ivanom Bartonom)

Kapiten i najbolji strelac Engleske hvali veznog igrača Džordana Hendersona.

Povezano

Engleska je rezultatski lako obezbedila prvo mesto u grupi (Iran 6:2, SAD 0:0, Vels 3:0), a onda na ubedljiv način savladala Senegal (3:0) u osmini finala.

Kao strelci do sada su se istakli napadači Mančester Junajteda i Arsenala, Markus Rašford i Bakajo Saka sa po tri pogotka, ali Hari Kejn posebno ističe ulogu kapitena Liverpula Džordana Hendersona, strelca vodećeg gola u pobedi nad Senegalom.

„Henderson je, uvek sam govorio, primer pravog vođe u fudbalu. Jedan od najboljih lidera sa kojima sam igrao. Zna da motiviše saigrače, tera ih da daju sve od sebe do maksimuma. U utakmicama koje je igrao bio je izvanredan sa i bez lopte, gurao je napred ceo tim. Kada napadamo, lepo ga je čuti iza sebe“, istakao je Hari Kejn.

Džordan Henderson je protiv Senegala postao najstariji strelac Engleske na Svetskom prvenstvu od 1958. godine. Postigao je gol sa 32 godine i 170 dana.

Engleska će meč četvrtfinala protiv svetskog prvaka Francuske igrati u subotu 10. decembra od 20 časova (CET).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!