Klinsman izvređao Irance, Keiroša, ali potkačio i sudije

Vesti 27. nov 20221:00 2 komentara
Karlos Keiroš
REUTERS/Amanda Perobelli

Iran je pobedio Vels i sada je potpuni gospodar situacije kada je borba za osminu finala u pitanju. Ipak, legendarni Jirgen Klinsman nije oduševljen Irancima niti njihovim selektorom Karlosom Keirošom. Šta više, nije ih štedeo u intervjuu za BBC.

Iran je pobedio Vels golovima u nadoknadi vremena, a pre toga imali su igrača više zbog isključenja golmana Henesija. Klinsman smatra da su Iranci i njihov selektor Keiroš uticali na sudije. Pride je otišao korak dalje i rekao da je to stvar njihove kulture.

#related-news_0

– Iranci su navikli da stalno okružuju i utiču na sudije. Redovno su njih petorica, šestorica oko sudije i stalno su maltene u ušima istih. To je deo njihove kulture. Tu se sjajno uklopio i Karlos Keiroš. On je bio u Južnoj Americi u Kolumbiji i ništa nije uradio. Bio je u Egiptu i ni tamo ništa nije uradio. Na kraju se vratio u Iran, gde je bio dugo i deluje da su on i Iran par iz snova – rekao je Klinsman.

Svetski šampion iz 1990. dodao je da su sudije umnogome pomogle Iranu da dobije Vels.

– Da su bile drugačije sudije siguran sam da bi drugačiji bio i ishod.

Naravno, ova izjava se može protumačiti i kao izraz frustracije što su SAD, koje su Klinsmanova druga domovina, sada u podređenom položaju pred duel poslednjeg kola protiv baš Irana i samo im pobeda igra za osminu finala. Na to je u odgovoru implicirao i sam Keiroš.

– Nije važno koliko mogu da poštujem ono što si Jirgene uradio na terenu. Izjave o iranskoj kulturi i nacionalnom timu su sramotne. Naravno, niko ne može da povredi naš integritet jer ovo nije naš nivo. I pored svega, pozivamo te da dođeš u naš kamp kao naš gost, da se družiš sa igračima i naučiš nešto o zemlji. Pesnicima, umetnicima, milenijumskoj persijskoj kulturi. Razumem da kao Nemac/Amerikanac ne možeš da nas podržiš, ali i pored potcenjivanja naših napora i žrtve obećavamo da nećemo osuđivati tvoju kulturu. Naravno, očekujemo pre te posete našem kampu da podneseš ostavku na poziciji u FIFA sa mesta tehničke grupe Katar 2022 – napisao je Keiroš u odgovoru na tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare