„Kritikuju Hendersona? To je smeće!“

Džordan Henderson
Julian Finney/Getty Images

Odluke Gareta Sautgejta već godinama izazivaju veliku buru u kritički nastrojenoj engleskoj fudbalskoj javnosti, a to je slučaj i na aktuelnom Mundijalu. U susret četvrtfinalnom duelu sa Francuskom mogli su se čuti komentari kako bi selektor trebalo da izostavi iskusnog Džordana Hendersona iz tima, a sa tim se nikako ne slažu njegovi saigrači.

Kapiten Liverpula bio je strelac prvog gola u pobedi „Tri lava“ nad Senegalom od 3:0 u osmini finala turnira.

Povezano:

„Henderson je bio briljantan. Video sam neke gluposti o tome da ne treba da igra. To je smeće! Smešno je tako nešto pomisliti. Henderson je veoma potcenjen tehnički, a sada je odigrao sjajnu utakmicu i postigao lep gol. Vreme je da dobije potrebno poštovanje“, kazao je Džud Belingem, najbolji igrač Engleske u pobed inad šampionom Afrike.

Sa Belingemom se slaže i Metju Apson, danas analitičar, a nekada reprezentativni defanzivac Engleske.

„O tome da li Henderson treba da bude u startnoj postavi reprezentacije je moglo možda da se diskutuje ranije, ali sada ne. Trojica fudbalera koji igraju na sredini terena su bili sjajni po mom mišljenju. Henderson može da ide do protivničkog šesnaesterca jer zna da je Deklan Rajs iza njega“, rekao je Metju Apson.

Četvrtfinalni duel Mundijala u kojem će se sastati Engleska i Francuska na programu je u subotu 10. decembra od 20 časova.

Komentari

Vaš komentar