Kunde nosio nakit na meču, sudija mu naredio da ga skine

FIFA World Cup 4. dec 202221:45 0 komentara
Žul Kunde
Francois Nel/Getty Images

Francuski reprezentativac Žul Kunde nosio je zlatni lanac od početka utakmice osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru Francuska - Poljska, ali je sudija Hesus Valensuela u finišu prvog poluvremena tražio da defanzivac Barselone skine nakit.

O Mundijalu u Kataru čitajte na sajtu Sport Kluba.

Francuska je taj meč dobila rezultatom 3:1, a Kunde je na terenu bio do nadoknade drugog dela – u 92. minutu je svoje mesto ustupio Aleksu Disasiju.

KATAR 2022:

Lekari Trikolora su ušli na teren i pomogli 24-godišnjaku da skine ogrlicu. Po pravilima FIFA, nakit je na terenu zabranjen iz bezbedonosnih razloga. Nije dozvoljeno nositi nositi prstenje, ogrlice, narukvice, minđuše, kožne i gumene aksesoare i slično. Zabranjeno je i prikrivati nakit – on se u potpunosti mora odložiti. Ispravnost opreme igrača se proverama pre početka meča i pre ulaska na teren.

Kunde neće snositi posledice zbog svog postupka, ali će u slučaju sličnog prekršaja na Mundijalu dobiti žuti karton.

„Čak sam mu i rekao – imaš sreće što nisi bio preda mnom, nadrljao bi! Sudija nam je rekao da to nije dozvoljeno, igrači ne treba da nose nakit. To nije dozvoljeno. Mislio sam da će skinuti lanac, ali očito se to nije dogodilo. Mi smo krivi“, rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Francuska će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom meča Engleska – Senegal.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!