Mesijeva čarolija i kiksevi: Argentina u četvrtfinalu

Vesti 3. dec 202221:56 3 komentara
Lionel Mesi
REUTERS/Fabrizio Bensch

Argentina je drugi četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u osmini finala savladala Australiju 2:1.

Jedan od glavnih kandidata za Zlatni globus potvrdio je ulogu favorita protiv Kengura, koje je malo ko video među 16 najboljih. Na kraju solidna predstava Australije, ali Gaučosi su u četvrtfinalu, gde ih očekuje okršaj sa Holandijom.

SofaScore

Utakmica nije plenila lepotom. Kenguri su se odlično postavili i uspevali da zatvore napade favorita, koji su ipak bili jalovi.

Međutim, Argentina ipak ima jednog Lionela Mesija, čija magija se još jednom pokazala. U 40. minutu loptu mu je, posle kornera, odložio Nikolas Otamendi, a as Pari Sen Žermena je sjajno našao prolaz lopti kroz šumu protivničkih igrača. Tačnije, proturio ju je kroz noge jednom defanzivcu, i Met Rajan nije mogao da reaguje – 1:0 za Argentinu.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a u drugom delu Argentinci su bez poteškoća čuvali rezultat i čekali grešku rivala. I dočekali su je, i to od Meta Rajana. Do tada pouzdani golman Sokerosa krenuo je u 57. minutu da dribla De Paula. Izgubio je loptu, dočepao ju je se Alvares, koji ju je plasirao u nebranjenu mrežu za 2:0.

Delovalo je da će to do kraja biti rutinsko odrađivanje, a onda pravo niotkuda Australija se vraća. Šutira gotovo iz očaja Gudvin u 77. minutu, ali lopta pogađa Fernandesa i menja putanju, tako da je Martines ostao ukopan, a Sokerosi smanjili na 2:1. Do kraja je imala Argentina šanse da potpuno ubije utakmicu, pre svih Lautaro Martines. Ali na samom kraju imala je i Australija fantastičnu priliku, međutim Lisandro Martines je pokazao klasu, sjajno intervenisao i odveo Argentinu u četvrtfinale.

Tamo će im rival biti Holandija, a susret je na programu u petak.

kostur SP
sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare