Modrić: Livi je čudo; Livaković: Najdraži trenutak karijere

Vesti 5. dec 202219:444 komentara
REUTERS/Dylan Martinez

Hrvatska ovog ponedeljka slavi Dominika Livakovića. Čuvar mreže je još jednom bio odličan pred mrežom "vatrenih", a ovoga puta je zaustavio Japance u penal seriji kroz koju su Hrvati stigli do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru.

„Osećaj je super najpre zbog ekipe, hvala predivnim navijačima. Japanci su stvarno pritiskali od početka, jako su spremni, ali i mi smo, odigrali smo 120 teških minuta i kad je bilo najteže bilo, pobedili smo. Super je osećaj, najdraži trenutak u mojoj karijeri“, rekao je Dominik Livaković.

Golman rodom iz Zadra je pravi hit hrvatske reprezentacije. Radi se o golmanu iz zagrebačkog Dinama koji je već neko vreme prvi izbor Zlatka Dalića i koji je dobro iskoristio svoju priliku u poslednje vreme. Njega je hvalio i kapiten, takođe Zadranin Luka Modrić.

„Bila je to jako teška utakmica, protiv jako neugodne ekipe, nisu slučajno napravili sve ono u svojoj grupi, trkački fizička ekipa. Nismo igrali na našem nivou kakav znamo, imali smo u prvom poluvremenu dve, tri jako dobre šanse, da smo dali gol možda bi to išlo u boljem smeru za nas. Ali smo na kraju pokazali karakter, a Livi je bio čudo danas. Pokazao je kakav je golman, svaka mu čast, odveo nas je u četvrtfinale“, rekao je Luka Modrić.

On je u izjavi za HRT obećao da će „vatreni“ igrati bolje.

„Nismo igrali kako treba, u utakmicu smo ušli dosta dobro, pri kraju poluvremena nismo bili pravi, u drugom smo se dogovorili da budemo puno više gore, da promenimo način igre, odlučili smo se za centaršuteve gde smo imali Petkovića, Budimira, pa Livaju, imali smo tu svoje šanse. Najbitnije je da smo u četvrtfinalu“.

Komentari

Vaš komentar