Murat Jakin: Naravno da je bilo emocija u meču sa Srbijom

Vesti 5. dec 202221:16 1 komentar
REUTERS/Gareth Bumstead

Selektor švajcarske reprezentacije Murat Jakin je pred meč sa Portugalcima u osmini finala Svetskog prvenstva poručio da je njegova ekipa spremna da ispiše nove stranice istorije. Takođe je pred meč sa Portugalom pričao i o konfliktu Nikole Milenkovića i Granita Džake u utakmici grupne faze koju je Švajcarska dobila protiv Srbije 3:2.

Švajcarska u četvrtfinalu nije bila od 1954. godine. Na prošlom Svetskom prvenstvu nisi bili daleko od toga da uđu među osam, a sada su puni samopouzdanja pred meč sa Portugalcima koje predvodi Kristijano Ronaldo.

„Spremni smo, svi su fit. Igrači su se oporavili i oni koji su bili bolesni su u timu. Jedva čekamo utakmicu. Velika je prilika da napravimo istoriju za Švajcarsku. Videli smo koliko su Švajcarci euforični zbog Svetskog kupa i voleli bismo da navijačima damo još jedan meč barem da uživaju. Jaki smo kao tim, a znamo da Ronaldo može da sve promeni u jednom meču. Moramo da ga sprečimo da dobije potreban prostor. Međutim ne planiramo posebno da ga markiramo“, rekao je selektor Švajcarac Murat Jakin.

Jakina su na konferenciji pitali i za sukob Nikole Milenkovića i Granita Džake na utakmici Srbija – Švajcarska u grupnoj fazi.

„Trener sam koji gleda napred. Prošlost je prošlost. Ne treba o tome da pričamo. Ljudi su već pisali o tome i rekli su dosta. Bilo je emotivno. Da, bio je poseban meč. I da mi smo dobili. Emocije su možda i potrebne u takvoj utakmici. Mislim da bi bilo čudno da nije bilo emocija. Sada smo potpuno fokusirani na Portugal“, kazao je Jakin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare