Osveta Grema Arnolda 29 godina kasnije

Vesti 3. dec 202212:33 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Selektor australijske reprezentacije Grem Arnold ima veliku istoriju kao igrač svoje zemlje. On je 1993. bio deo tima koji je ispao u baražu kvalifikacija za Svetski kup od Argentine.

Bio je u tom timu još i mladi Gabrijel Batistuta, ali ni Maradona ni Batigol nisu mogli da daju gol Australiji. Interesantno da je tada čuvar mreže „sokeruza“ bio Mark Bosnič.

Australija i Argentina su igrali baraž u Evropi, prvi se igrao u Mađarskoj i bilo je 1:1, dok su u Danskoj igrali veoma napet meč koji je rešen autogolom Tobina. Ima i onih koji tvrde da je strelac tog pogotka bio Batistuta. Arnold je igrao obe utakmice kao napadač, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Kako bilo Argentina se našla na Prvenstvu sveta koje se igralo nekoliko meseci kasnije u SAD. Tamo se nisu prolsavili jer su izgubili od Rumuna u osmini finala, a možda bi se na istom takmičenju bolje snašla Australija.

Sada Australijanci zasluženo igraju u osmini finala, hrabro su prošli grupu sa Francuskom, Danskom i Tunisom i probaće da odigraju još jedan dobar defanzivni meč protiv „gaučosa“ koje predvodi Leo Mesi. Mada Argentina jeste sa po 2:0 dobila Poljsku i Meksiko i dalje „zvoni“ poraz od Saudijske Arabije u prvom kolu pa „sokeruzi“ sa pravom očekuju da bi nekadašnji fudbaler Grem Arnold, a sada selektor ekipe mogao da 29 godina kasnije dođe do svoje osvete.

tralije Arnold predvodio svoju ekipu protiv Argentine u dvomeču kojoj je kapiten bio legendarni Dijego Maradona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!