Regragi: Teško je Maroko, treba tako da nastavimo

Vesti 30. nov 202213:45 0 komentara
Guliver

Selektor Maroka Valid Regragi rekao je da je njegov tim teško pobediti, kao i da treba da nastave sa igrom koja im je donela dobre rezultate na početku Svetskog prvenstva.

„Jako nas je teško pobediti. Odmerili smo se sa dve najbolje selekcije na svetu. Tako treba da nastavimo“, rekao je Regragi na konferenciji pred meč poslednjeg kola Grupe F sa Kanadom. 

Kolo pre kraja u Grupi F vodi Hrvatska sa četiri boda, drugi je Maroko sa istim učinkom, ali slabijom gol-razlikom, treća je Belgija sa tri boda, dok je Kanada bez bodova i bez šanse za plasman u drugu fazu. 

Maroko želi da dodje do prvog plasmana u nokaut fazu nakon 1986. godine, kada su u Meksiku poraženi od Zapadne Nemačke. 

Do plasmana u drugu fazu Maroko bi mogao da dodje pobedom ili remijem u četvrtak, a među 16 najboljih bi prošli i u slučaju poraza i povoljnog rezultata u utakmici izmedju Hrvatske i Belgije. Mečevi poslednjeg trećeg kola Grupe F igraju se u četvrtak od 16 časova. 

Regragi je u avgustu nasledio smenjenog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halihodžića. Nedugo zatim u reprezentaciju je vratio veznog fudbalera Čelsija Hakima Ziješa, koji je bio asistent u pobedi nad Belgijom (2:0). 

„Mnogi ljudi pričaju o njemu, o tome da je ‘lud’, da ga je teško kontrolisati, da ne može da pomogne ekipi. Ja mogu da kažem da kada mu daš ljubav, poverenje, on može da ‘pogine’ za tebe. I to je ono što mu ja dajem… On je veliki igrač, igra u velikoj ekipi u Evropi, a vidite da je drugačiji igrač sa reprezentacijom. Svi mu treneri daju poverenje, kao i ostatak stručnog štaba“, ocenio je Regragi. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!