Ridiger novac od premija donira deci Sijera Leonea

Vesti 14. nov 202219:34 1 komentar
Antonio Ridiger
Arne Dedert/Pool via REUTERS

Iako je sam rođen i odrastao u Nemačkoj, Antonio Ridiger i dalje ima jake veze sa Sijera Leoneom, zemlji porekla svoje majke.

Njegova majka Lili predvodi humanitarnu fondaciju koju je osnovao. Fondacija Lungar bavi se prikupljanjem pomoći za decu, a posebnu donaciju napraviće upravo reprezentativac Nemačke nakon predstojećeg Svetskog prvenstva.

Ridiger je najavio da će sav novac koji zaradi na osnovu premija tokom Svetskog prvenstva biti preusmeren na fondaciju za operacije 11 dece koja imaju problem sa stopalima.

„Bolno je videti u kakvim uslovima odrastaju deca u Sijera Leoneu. Ove operacije odstranjaju maligno tkivo i omigućiče im da prvi put zaista prohodaju nakon nekoliko meseci oporavka koji sledi nakon same operacije“, rekao je Ridiger.

„Ja sam u Nemačkoj imao prilike koje mnogi ljudi u Sijera Leoneu nemaju. Zahvalan sam zbog toga, poštujem privilegovanu situaciju u kojoj sam se sam našao. Pomaganje onima manje srećnima za mene je pitanje časti i voleo bih da ubuduće pomognem na mnogo drugih načina“, dodao je reprezentativac Nemačke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare