Selektor Australije: Ponosan sam, u fudbal mora da se uloži

Vesti 4. dec 202210:31 0 komentara
Grejem Arnold
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Selektor reprezentacije Australije Grejem Arnold izjavio posle poraza od Argentine (2:1) da je veoma ponosan na svoje fudbalere.

Australija je u nadoknadi vremena imala zicer za produžetak i pružila je jak otpor dvostrukom šampionu sveta.

Pročitajte i:

„Rekao sam momcima da ne mogu biti ponosniji na njih i na ono što su pružili meni i svojoj zemlji. Bio je to dug i težak put od četiri i po godine. Naravno, malo sam razočaran, jer mislim da smo mogli za nijansu više. Siguran sam da je zemlja veoma ponosna na ove momke“ rekao je Arnold i dodao:

„Ne igrate svaki dan sa trećim najboljim timom na svetu, i mislim da smo uradili odličan posao. Mnogi su pre prvenstva pričali da smo najgori tim Australije svih vremena. Mi smo se plasirali u osminu finala, i osvojili smo šest bodova u grupi, što nikad nismo uspeli“.

Bio je to drugi put da su Sokerosi u osmini finala Mundijala, a prethodni put su ispali u tesnom meču od budućeg prvaka Italije, 2006. godine.

„Navijači su bili veoma srećni što su bili na Svetskom prvenstvu. Ali tako bi trebalo da bude svaki put i potrebno nam je da vlada uloži novac u razvoj ovog sporta“, zaključio je selektor Australije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!