Senzacija: Saudijska Arabija srušila Argentinu!

Vesti 22. nov 202213:07 21 komentara
fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije
Guliver

Saudijska Arabija priredila je najveće iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Kataru i jedno od najvećih u istoriji Mundijala. Savladali su favorizovanu Argentinu posle preokreta i slavili 2:1. Argentinci su poveli golom Mesija iz penala u 10. minutu, ali su El Šehri i El Dasarvi u 48. i 53. minutu doneli veliki trijumf Saudijcima.

Grubo su Saudijci počeli meč, a u 8. minutu su kažnjeni, kada je Abdulhamid povukao Paredesa posle kornera. Posle gledanja snimka, dosuđen je penal, koji Leo Mesi rutinski i po zemlji plasira u mrežu u desetom minutu utakmice.

Do kraja poluvremena su Argentincima poništena tri gola zbog ofsajda.

Posle perioda nešto otvorenije igre Saudijaca, Mesi je zatresao mrežu, ali je bila očigledna nedozvoljena pozicija.

Argentina: Emilijano Martinez – Molina, Taljafiko, Otamendi Romero – Paredes, De Paul – Di Marija, Papu Gomez, Mesi – Lautaro Martinez

Saudijska Arabija: Al-Ovais – Abdulhamid, Al Šarani, Tambakti, Al Boleahi – Al Šehri, Al Davsari, Kano, Al Malki – Al Faraž – Al Buraikan

Činilo se da će biti priznat gol Lautara Martineza u 27. minutu, na sjajnu asistenciju Gomeza, ali je pregledom snimka utvrđeno i da je Martinez bio u ofsajdu. Ramenom.

Potom je Martinezu poništen još jedan gol zbog, ovoga puta, očiglednog ofsajda. Mogla je uprkos svemu tome Argentina do dva gola prednosti do poluvremena, ali je De Paul užasno šutirao iz vrlo dobre pozicije, sa ivice kaznenog prostora.

A onda šok na startu drugog dela. El Šehri koristi sporu reakciju odbrane Argentine i na majstorski način vara Martineza za 1:1 u 48. minutu.

Nije to bilo sve. Samo pet minuta kasnije spektakularnim golom sa ivice šesnaesterca kapiten El Dasavri donosi prednost Saudijskoj Arabiji, koja je u tim trenucima igrala kao u transu.

Pokušavali su Argentinci u nastavku meča, ali osim stopostotne šanse Tajifika u 65. minutu kada je golman Saudijaca sjajno reagova, nisu imali nijednu ozbiljniju priliku.

Mesi je pokušao glavom u 84. minutu, ali El Ovajs je to zaustavio bez problema. Bilo je čak 14 minuta sudijske nadoknade, međutim ništa se nije promenilo i slavlje Saudijaca je moglo da počne.

FOTO: sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare