Sjajan meč Urugvaja i Koreje, ali bez golova i pobednika

Vesti 24. nov 202215:55 1 komentar
Reuters/Matthew Childs

U prvom meču Grupe H snage su u četvrtak odmerili Urugvaj i Južna Koreja. Zanimljiva utakmica, odigrana u visokom ritmu i uz nekoliko veoma zanimljivih prilika završena je bez golova, 0:0.

Povezano

Od samog početka meča obe reprezentacije su bile borbene, nisu se plaišili da napadnu, a mi smo dobili zanimljiv i veoma ujednačen meč.

Tokom prvih 45 minuta videli smo po nekoliko prilika na obe strane i po jednu veliku promašenu priliku.

Koreja je u 34. minutu zapretila preko Hvanga koji se pristojno obrukao. Ostao je sam i potpuno neometan, ali je bio i prilično neprecizan iz sjajne prilike da svom timu donese prednost.

Clive Mason/Getty Images

Promašajem je u 43. minutu uzvratio i Urugvaj. Nadskočio je Dijego Godin sve rivale, poslao je i dobru loptu ka golu, ali je na žalost svoju i svojih saigrača pogodio samo stativu.

U sličnom ritmu je nastavljeno i drugo poluvreme. Ujednačene su ekipe bile, pokušavali su i jedni i drugi, ali mreže su ostajale mirne.

U poslednjih 15 minuta, na dobru šansu koju je Koreja imala preko Džoa koji je izblokiran, Urugvaj je odgovorio pokušajem Nunjeza i Kavanija koji nije uspeo da zakači loptu i ona je samo prohujala pored stative.

Clive Mason/Getty Images

Tresao se gol Koreje u 90. minutu, ali ne i mreža kada je sjajno šutirao Federiko Valverde ali je a malo ostao neprecizan. Pogodio je praktično same rašlje. Bila je ovo jedna od dve najbolje prilike Urugvaja na ovom meču.

U Grupi H, svoj meč će u četvrtak od 17 sati odigrati i Portugal i Gana. U drugom kolu, Urugvaj se sastaje sa Portugalom, a Južna Koreja sa Ganom. Mečevi drugog kola za Grupu F na programu su 28. novembra.

Sofa Score

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare