Suarez, Kavani, Godin… Iskusna ekipa Urugvaja za Katar

FIFA World Cup 11. nov 20229:58 1 komentar
Fudbaleri Urugvaja
Pool/Getty Images

Luis Suarez i Edinson Kavani predvodiće ekspediciju Urugvaja na predstojećem Svetskom prvenstvu. I neće biti najstariji.

Uz dvojac koji ima po punih 35 godina, tu je i njihov vršnjak Martin Kaseres, ali i dvojica godinu dana starijih – Dijego Godin i Fernando Muslera. Za njih petoricu ovo će biti četvrti nastup na Mundijalu.

Na spisku od 26 igrača uz veterane su tu i igrači koji bi trebalo da budu budućnost urugvajske reprezentacije – Darvin Nunjez, Federiko Valverde, Rodrigo Bentakur i Fakundo Pelistri.

Možda je donekle iznenađenje što se na spisku našao Ronald Arauho koji je u septembru imao operaciju, ali Barselona i lekari iz kluba dali su odobrenje da on putuje sa reprezentacijom. Fudbalski savez Urugvaja i Barselona postigli su dogovor da Arauho neće igrati dok lekari kluba ne dozvole.

Evo i celog spiska Urugvaja:

Golmani: Serhio Rošet, Fernando Muslera, Sebastijan Sosa

Defanzivci: Hose Luis Rodrigez, Giljermo Varela, Ronald Arauhu, Hose Marija Himenez, Sebastijan Koates, Dijego Godin, Martin Kaseras, Matijas Vinja, Matijas Olivera

Vezni red: Matijas Vekino, Rodrigo Bentakur, Federiko Valverde, Lukas Toreira, Manuel Ugarte, FakundoPelistri, Nikolas de la Kruz, Đoršijan de Arasketa, Agustin Kanobio, Fakundo Tores

Napadači: Darvin Nunjez, Luis Suarez, Edinson Kavani, Maksimilijano Gomez.

Argentina će igrati u Grupi C sa Saudisjkom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare