U uzbudljivom meču Gana savladala Južnu Koreju

Vesti 28. nov 202216:01 0 komentara
Getty Image/ Dan Mullan / Staff

Fudbaleri Gane pobedili su Južnu Koreju rezultatom 3:2 u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kataru. Pobednički tim je uspeo da preokrene i posle izjednačenog rezultata ponovo povede.

Gana je kaznila sve prethodne promašaje Koreje i došla do vođstva u 25. minutu kada je lopta u ruku pogodila Ajeva, spustila se na nogu Salisua, koji je lako ubacio u mrežu. Posle VAR provere, ustanovljeno je da nije bilo ofsajd pozicije, niti da je Ajev imao nameru da igra rukom i gol je priznat.

Devet minuta potom afrička ekipa uspeva da duplira prednost. Posle sjajnog centrašuta Džordana Ajeva u 34. minutu glavom je loptu u gol skrenuo Muhamed Kuduz – 2:0.

Gana je na odmor otišla sa dva gola prednosti, da bi Južna Koreja u drugo poluvreme ušla totalno ofanzivno i smanjil aprednost u 57. minutu kada je Čo Gue-Sung glavom postigao gol, posle centaršuta koji je uputio  Li Kang-In.

Igrao se 61. minut kada je Čo Gue-Sung, opet glavom, postigao još jedan pogodak i izjednačio na 2:2.

Gana je potom preuzela vođstvo na terenu, stvarala šanse, da bi posle akcije u 69. minutu Vilijams je promašio je loptu, na njegovu sreću ona je došla do Kuduza, koji je „zalomio“ čuvara i prevario golmana Koreje Kima – 3:2.

Posle ovog meča Gana sa tri boda zauzima drugo mesto u grupi H, odmah iza vodeće Portugalije, dok je Južna Koreja sa jednim bodom poslednjeplasirana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!