Van Gal: Imam plan za Mesija; De Jong: To je timski zadatak

Vesti 6. dec 202217:21 0 komentara
Luj van Gal
Christopher Lee/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal rekao je pred četvrtfinalni meč Svetskog prvenstva u Kataru sa Argentinom da je osmislio taktički kako da njegovi igrači zaustave Lionela Mesija, ali da to neće otkrivati javnosti pred utakmicu.

Mesi je postigao tri gola na četiri meča tokom tekućeg Mundijala, ali nije bio učinkovit u polufinalu Svetskog prvenstva 2014. godine kada su se Gaučosi prethodni sastali sa Holandijom. Evropska selekcija je taj duel izgubila tek posle izvođenja penala.

KATAR 2022:

„Leo je najopasniji kreativac – može da stvori veliki broj prilika, ali i da sam postiže golove. Međutim, ako ne doprinosi ekipi kada Argentina nije u posedu, mi u takvim situacijama imamo prednost. Imam plan da zaustavim Mesija, ali vam ga neću otkriti – videćete u petak“, izjavio je Van Gal.

Mesi je najveći deo svoje bogate karijere proveo u Barseloni, gde je dve godine delio svlačionicu sa vezistom holandske reprezentacije Frenkijem de Jongom na Kamp Nouu.

„Nisam siguran kako da zaustavim Mesija. Poznajem ga, ali ne znam kako da ga sačuvam. Već 15 godina pravi razliku, ne postoji univerzalni način da ga osujetite. Čak i tokom treninga je dominantan, odbrana protiv Lea je timski zadatak. Nismo se čuli, niti ćemo pre utakmice. Srešćemo se na terenu u petak“, rekao je 25-godišnjak.

O Svetskom prvenstvu u Kataru čitajte na sajtu Sport Kluba.

Holandija je u četvrtfinale Mundijala prošla trijumfom nad selekcijom SAD rezultatom 3:1, a plasman u nokaut fazu izborila je kao prva u grupi A sa sedam bodova iz mečeva sa Senegalom, Ekvadorom i Katarom. Argentina se domogla plasmana među najboljih osam selekcija pošto je savladala Australiju sa 2:1. Gaučosi su bili najbolji tim grupe u konkurenciji Poljske, Meksika i Saudijske Arabije jer su osvojili šest bodova.

Duel između Holandije i Argentine na programu je u petak od 20 časova na stadionu „Lusail“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!