Ima neka tajna veza – Street art i Mundijal

Fan zona 11. nov 202221:14
Maja Todić

U Beogradu je u petak otvorena veoma posebna izložba. Udruženje za razvoj i promociju urbane umetnosti organizovalo je izložbu oslikanih fudbalskih lopti u čast skorom početku Svetskog prventstva u fudbalu.

Maja Todić

Izbor starih lopti koje su dobile novi život pokazuje nam svima koliko toga možemo da ispravimo i promenimo našim radom. Jedan od motiva za ceo projekat bio je i plasman Srbije na Mundijal u Kataru, ali i sam selektor Orlova Dragan Stojkobić bio je posebna inspiracija.

Maja Todić

Izložba predstavlja svojevrstan spoj umetnosti i fudala. Razbijajući predrasud o fudbalu i različitim kulturama, postavka pokriva više tematskih okvira unutar same celine, a umetnici su dobili punu slobodu da na svoj način prikažu viđenje fudbala, Katara i Srbije.

Maja Todić

U holu Šoping centra „Stadion“ do 26. novembra ćete moći i sami da uživate u ovoj veoma zanimljivoj izložbi koja je okupila 13 umetnika iz devet zemalja.

Maja Todić

Izložba je i prodajnog karaktera, a ukoliko želite da neka od ovih lopti bude baš vaša, sve informacije možete dobiti putem mejl adrese [email protected]

Više detalja sa same izložbe, kao i izjave organizatora Predraga Radovanovića pronaći ćete u videu ispod.

Komentari

Vaš komentar