Upoznajte Bena koji je od FIFA dobio karte za 64 utakmice SP

Fan zona 8. dec 202210:22
Printscreen

Ben Blek iz Londona stigao je u Katar i ima posebnu misiju - želi da pogleda sve utakmice koje će biti odigrane na Svetskom prvenstvu.

„Prvog dana je bila jedna utakmica. Drugog dana tri. I mislio sam da će to biti teško, ali onda je došla faza u kojoj su bile po četiri utakmice dnevno“, rekao je Ben za Rojters i dodao da je i izgubio računicu koliko dana i koliko mečeva se niže dok u proseku svakog dana napravi i do 20.000 koraka.

Naravno, da bi stigao na svaki meč tokom trećeg kola kada su u istom terminu odigravana po dva meča, nije sve utakmice mogao da gleda od početka do kraja, ali uspeo je da stigne sve.

A počelo je tako što je, nakon što je došao na ideju, poslao video sa mini prezentacijom onoga što želi da postigne organizatorima Mundijala.

„Prva utakmica kao da je bila pre godinu dana. Ali, jednog dana, kada budem imao 60 ili 70 godina, moći ću svojim unucima da pričam da sam jedne godine bio na svim mečevima. To niko nikada pre nije uradio“, kaže ovaj mladić iz Londona.

Za njega je ovo veoma zanimljiv poduhvat, a zanimanje su pokazali i organizatori. FIFA mu je poklonila put u Katar i ulaznice za sve 64 utakmice.

Ostalo mu je još osam mečeva, a četvrtfinala počinju u petak duelom Brazila i Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar