Moj drugar Dušan Tadić

SK

Mšeirb, centralni deo glavnog grada Katara, na nepunih desetak minuta hoda od obala Persijskog zaliva, elitni je deo „zemaljske Dohe“. Nabijen superluksuznim hotelima, šljaštećim svetlima, blistavim radnjama, sjajom Katara.

Petak, neradni dan u arapskom svetu. Veče, prilika za provod i uživanje. Sakriveni od mondijalske buke, znanih i neznanih, katarske devojke i momci, ponosno šetaju Al Barudi šetalištem. Bezbroj otmenih parfema klimatizovanoj ulici daju poseban šmek. Neodoljive Dohe i moćnog Katara…

Fudbalski beduin

Kolega Dragan Čiča, uvek u trci sa vremenom, traži „ugao iz hiljadu i jedne noći“ za uključenje u Dnevnik N1. Uporan, profesionalac, nije zadovoljan prosečnošću. Uvek hoće bolje i perfektnije! Zajedničnim snagama, kao i uvek, smestili smo kamaeru preko puta centra Bin Al Šeika.

Čiča prenosi utiske sa lica mesta, krišom oka snimajući potencijalnu „opasnost“. Jedan od momaka u belim odorama, tek izašao u obližnjeg hotela, hoće u kadar. Smeši se, traži šansu… Vreme za reakciju.

„Prijatelju…“, kratak osmeh, tek da skrenemo pažnju.

„Srbija, aaaa, naša prijateljska zemlja. Izgubili smo od Brazila, ali imate dobru reprezentaciju. Navijamo za vas“, otkriva nam simpatično momak, evidentno prva zvezda grupe, neosporne harizme i energije.

„Gledate utakmice?“

„Naravno… Sad smo bili na meču sa Senegalom, ali naš Katar je mnogo loš. Nažalost. Navijaćemo sada za Srbiju“, priča nam dečko iz sedmočlane grupe, ponosno pokazujući ulaznicu.

Priča, ide… Čiča „vergla“, pomno njegov govor prate i ostali prolaznici.

„Pratimo Mitrovića, Vlahovića, Milinković Savića…“, nadovezao se i treći.

„Moj drugar je Dušan Tadić“, uključio se i četvrti momak, u sveže ispeglanom odelu.

Nasmejao se:

„Šalim se naravno… Mnogo volim Dušana i pratim svaku utakmicu Ajaksa zbog njega. Imate moćan tim!“

Oduševljenje i još jedan zahtev:

„Napravite jedan video sa nama, ako hoćete.“

S naše strane, samo kratko:

„Bolje da ostane fotografija za uspomenu!“

Na našu i radost sedmorice momaka…

„Svaka čast, zaslužili ste finale. Katar navija za vas…“, napunio nam je srce lider simpatičnog „tima iz Dohe“.

Svaka čast! Čiča ostade bez fotografije. Biće prilike, brzo ćemo opet na poznato mesto…

 

Komentari

Vaš komentar