Teško je bez Srbije

Hala Wallah 6. dec 20229:003 komentara
Dragan Čiča
SK

Danas nam je 16. dan u Dohi. Prošlo je tek nešto više od polovine vremena koje treba da provedemo u Kataru. Takmičenje ulazi u završnu fazu, fudbal je sve bolji, ali…

Kada ste navijač i vaša reprezentacija završi takmičenje, boravak na Svetskom prvenstvu više nije isti. Tako je i iz perspektive novinara.

Povezano

Sa profesionalne strane, prve dve nedelje bile su zahtevne, ali istovremeno uzbudljive, očaravajuće i ispunjene.

Tim koji pratite isključiva je tema u svim televizijskim izveštajima i uključenjima, reportažama, tekstovima, analizama, razgovorima sa kolegama, dopisivanjima sa prijateljima, internim pričama.

Kao što se, pretpostavljamo, ni u Srbiji više Svetski kup ne prati sa istim žarom, iz pozicije novinara iz Srbije, identično je i na licu mesta. Možete vi da budete fanatik za fudbal i do srži u materiji, ali kada nema vašeg tima, nema prave emocije, ushićenja, zadovoljstva i sve se svodi na poslovičnost.

Doha je magična, ima šta da se vidi, u čemu i da se uživa, ali…

Srbija je završila učešće i ostavila dovoljno materijala da se njenim igrama bave i kompetentni i oni koji misle da to jesu.

Iako je to morao još izveštačima u Dohi, selektor se oglasio tek kada se vratio u Srbiju i to, odavde deluje, prilično neubedljivo i demagoški.

Teško je bez Srbije u svakom smislu, i činjenica je da smo bili utučeni nakon eliminacije, ali to neće i ne sme da utiče na kvalitetno obavljanje posla.

Uostalom, u jednoj od poruka koju smo dobili posle meča sa Švajcarskom izrečena je suština:

„Reprezentacija je najčešće slika i prilika države i društva. Glavu gore, radite kao reprezentacija sveta, samo tako i nastavite. Niste otišli da biste Srbiju ispratili u finale. Bravo momci SK!“

Komentari

Vaš komentar