Zlatna rezerva i fantazi heroj pozlatila Južnu Koreju

Hi čan Hvang
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Junak poslednjeg dana takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Kataru je Hi Čon Hvang, koji je odveo Južnu Koreju u osminu finala.

I Ronaldo je startovao utakmicu koja za Portugalce nije imala nikakav značaj, željan da sa nekoliko golova popravi rekord. I povela je Portugalija. I Ročet je odbranio jedanaesterac Gani. I Urugvaj je to kaznio sa dva gola. I sve je išlo protiv Južne Koreje, koje realno niko nije ni gledao u tabeli uživo.

povezano

Sve do prvog minuta nadoknade. A onda se rezultat na „nebitnoj“ utakmici promenio. Južna Koreja je povela 2:1 i odjednom je tabela pokazala da pored neprikosnovene Portugalije i Južna Koreja ide dalje.

Na kraju suze Suaresa, koji je taman mislio da je njegova ekipa pobedom ostala na šampionatu. Svet je ostao (ponovo) u neverici. A ko je odveo Koreju u odabrano društvo, prvi put od 2010?

Ljubitelji Premijer lige i posebno fantazija znaju njegovo ime, a sada će znati i ceo svet – Hi Čon Hvang. Momak koji već drugu sezonu igra za Vulverhempton i poznat je bio po tome da je kao rezerva i za fantazi standarde jeftin igrač donosio lepe poene. Ipak, forma nekadašnjeg fudbalera Red Bul Salcburga, Hamburgera, RB Lajpciga nije ove sezone briljirao.

Do Katara. Ušao je u 65. minutu i… Ostalo je istorija. Istorija koja bi mogla da ispiše možda i najlepšu Korejsku priču još od one 2002. Tada je u osmini finala izbačena Italija, pa se jurilo sve do polufinala. Sada je na putu na oko neprelazan Brazil. Da li je na pomolu novo čudo?

Komentari

Vaš komentar