„Dvoglavi orao bio provokacija, sad očekujte grublju Srbiju“

Orlovi 30. nov 202212:375 komentara
Zdravko Kuzmanović
Photo by Christof Koepsel/Getty Images

Nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, koji je rođen u Švajcarskoj, očekuje emotivan meč Srbija – Švajcarska, koji će odlučiti o plasmanu u osminu finala Mundijala.

Srbiji je potrebna pobeda, i da Kamerun istovremeno ne savlada Brazil.

Pre četiri godine, Švajcarska je na SP pobedila Srbiju sa 2:1, a golove su dali Granit Džaka i Đerdan Šaćiri. Fudbaleri albanskog porekla slavili su golove pokazujući dvoglavog orla.

Pročitajte i:

„Isticanje simbola dvoglavog orla je bila sramota, jednostavno tužno. Sport i politika moraju da se odvoje, a vaši momci to nisu uradili. Da sam bio igrač Srbije na tom Svetskom prvenstvu, verovatno bih nokautirao ili Džaku ili Šaćirija“, rekao je Kuzmanović za švajcarske medije i dodao:

„Iskreno da vam kažem, Švajcarci neka budu spremni na sve – Srbija nema šta da izgubi. Ne znam hoće li kosti izdržati, ali pre četiri godine sve provokacije su potekle sa švajcarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano sve vreme. To što se desilo u Rusiji ne možemo da zaboravimo. Ako provociraš ,moraš da očekuješ da zveči na terenu. Ima ona lepa izreka: ’Svakog sretneš dvaput u životu’“.

Kuzmanović ne odbacuje mogućnost malo grublje igre Srbije.

„Da sam ja i dalje fudbaler, sigurno bih igrao tako. Nadam se da će ostati mirni, ali svi igrači će biti pripremljeni kako treba. Biće neverovatno emotivna i sjajna utakmica. Mislim da je momci koji su igrali 2018. neće shvatiti olako. Nešto su zapamtili“, zaključio je 35-godišnji Kuzmanović, koji je za Srbiju odigrao 50 utakmica.

Meč Srbija – Švajcarska igra se u petak od 20 sati.

Komentari

Vaš komentar