Kamerun mora da padne: Kostić počinje, stari tandem u napadu

Orlovi 27. nov 202221:559 komentara
Aleksandar Mitrović
FSS

Fudbalska Srbija, na tihoj žeravici, broji sate do Kameruna. Druga utakmica tik uz obale Perijskog zaliva nudi „orlovima“ mnogo više od običnog trijumfa. Ni odaje čuvenog persijskog vojskovođe nisu toliko daleko...

A, Kserks srpskog državnog tima, Dragan Stojković Piksi, otkrio je na poslednjoj konferenciji, uoči meča sa Afrikancima.

„Znam tim, ali nije moje da o njemu pričam. Videćete sve na terenu…“, ostao je dosledan praksi selektor Srbije.

Srbija – Kamerun

Poslednjih dana, uprkos porazu od Brazila, stizali su vetrovi optimizma i vesti nade iz srpskog sastava. Potvrdio je i prvi čovek srpskog tima promene u startnih 11, posle neuspele premijere.

U prvom redu, odnosi se to na preko potrebnog Filipa Kostića. Ofanzivac Juventusa, zauzeće mesto na levoj strani, umesto Filipa Mladenovića.

Glavna dilema, u napadačkoj liniji, mogla bi da bude rešena na talasu najavljenih promena – sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem. U tom slučaju, mesto iza biće rezervisana za Dušana Tadića, a u veznu liniju će ponovo Sergej Milinković Savić.

Solidan posao protiv Južnoamerikanaca odradio je Saša Lukić, automatski kaparisao mesto i za naredne susrete. Vezista Torina biće starter, u to nema dileme…

Ostalih pet dresova rezervisano je za proverene snage iz utakmice sa Brazilom. Na gol će Vanja Milinković Savić, bekovsko mesto na desnoj strani popuniće Andrija Živković. U štoperskoj liniji igraće Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.

Susret na stadionu Al Žanub igraće se u ponedeljak, s početkom u 11 časova.

U drugoj utakmici Grupe G igraće Brazil i Švajcarska.

Komentari

Vaš komentar