A na tribinama rekordnih 88,966 gledalaca… stvarno ili?

Vesti 26. nov 202223:191 komentar
A general view as Mexico defender Jesus Gallardo (23) dribbles the ball against Argentina defender Nahuel Molina (26) during the second half of a group stage match during the 2022 World Cup at Lusail Stadium. Mandatory Credit: Soccer: FIFA World Cup Qatar 2022-Argentina at Mexico
Yukihito Taguchi-USA TODAY Sports via Reuters

Zvanično je objavljeno da je na utakmici između Argentine i Meksika bilo prisutno 88.966 gledalaca.

Povezano

Ako je to tačan podatak onda je to najposećenija utakmica na Svetskim prvenstima još od finala Mundijala 1994! Tada je duel između Brazila i Italije na stadionu Rouz Bol u Pasadeni, Kaliforniji, gledalo rekordnih 94,194 gledalaca.

Zašto ako je tačan podatak? Zato što su FIFA i organizatori već uhvaćeni da su frizirali posete na nekim stadionima u želji da pokažu kako je Mundijal u Kataru pun pogodak.

U svakom slučaju, meč između Argentine i Meksika igran je na najvećem stadionu u Kataru na kome će se 18. decembra igrati i finale Svetskog prvenstva, a na kome su pre nekoliko dana igrali i fudbaleri Srbije i Brazila. Tada je zvanično na tribinama bilo 88,103! Dakle, par stotina manje nego na meču između Argentine i Meksika.

Zvanično, kapacitet stadiona u Lusailu je upravo 88.966 koliko je objavljeno da je gledalo Mesija i saigrače.

Komentari

Vaš komentar