Australijanci traže da Arnold ostane selektor

Vesti 6. dec 202211:28 0 komentara
Grem Arnold
REUTERS/Paul Childs

Fudbaleri Australije izrazili su želju da selektor Grem Arnold i dalje vodi njihovu reprezentaciju. Popularni "Kangarosi" su zabeležili dve pobede u grupnoj fazi takmičenja, pre poraza u osmini finala od Argentine (1:2), što se smatra odličnim izdanjem ove selekcije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Arnold je imao ugovor sa Savezom do kraja Mundijala, ali je kapiten Met Rajan izrazio nadu da će 59-godišnji trener ostati na klupi reprezentacije i u narednom periodu.

„Mislim da rezultati govore sami po sebi i da je Arnold najuspešniji selektor Australije svih vremena, te da je na talasu uspeha“, rekao je čuvar mreže Australije agenciji „Rojters“, po dolasku u Sidnej.

„Verujem u čelnike Saveza i ubeđen sam da će nagovoriti Arnolda da nastavi posao sa nama. To bi bilo sjajno za reprezentaciju Australije“.

Defanzivac Hari Sutar je potvrdio da Arni, kako ga odmilja zovu svi igrači, ima odličan odnos sa fudbalerima:

„Mislim da je najveći kompliment koji mogu da mu dam to, što je bilo ko od momaka spreman da izađe na teren i trči za njega do kraja“, rekao je fudbaler poreklom iz Škotske. „Mislim da je on najbolji menadžer sa kojim sam ikad radio i on je neko ko zna da vas natera da igrate za njega“.

Australijska federacija je u nedelju čestitala Arnoldu na sjajnim igrama reprezentacije u Kataru, ali nije komentarisala da li će nastaviti saradnju. Sam trener je rekao da će razmotriti druge opcije posle „dobre pauze“, a njegov menadžer je za australijski „Dejli Telegraf“ rekao da je njegov klijent interesantan mnogim stranim klubovima i federacijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!