Dalić: Maroko me podseća na nas od pre četiri godine

Vesti 16. dec 202223:53 1 komentar
Zlatko Dalić
REUTERS/Annegret Hilse

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić biranim rečima govorio je o protivniku u susretu za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru Maroku.

– Za nas sutra veliko finale protiv reprezentacije koja mene podseća na nas prije četiri godine. Niko ih nije tu očekivao. Svojim kvalitetom, zajedništvom, velikom podrškom su uspeli doći do polufinala i borbe za treće mesto. Nama je ovo velika utakmica, mi smo toga svesni, mi smo na to spremni. Znamo da nam ona puno znači, puno će biti lepše vratiti se kući s bronzom nego bez toga – rekao je Dalić.

povezano

Potom je nastavio da priča o protivniku i selektoru Regragiju.

– Vratio je u reprezentaciju nekoliko igrača koji nisu bili. S tim povratkom vratio je zajedništvo, vratio je homogenost ekipe i cela je nacija stala iza njih i to se pokazalo na utakmicama. Borba za bronzanu medalju je za njih sjajan uspeh i svestan sam toga da oni od toga neće odustati. Sutra će biti možda najmotivisaniji, najjači, najkvalitetniji i s najvećom podrškom dosad. Dobili su šansu da budu treći. S druge strane, ni mi ništa ne zaostajemo ni u čemu. Preboleli smo Argentinu, preboleli smo svoje polufinale. Spremni čekamo utakmicu za treće mjesto. Znamo da se to od nas očekuje, da imamo i mi sjajnu podršku. Doduše ne s nama ovdje, ali imamo u Hrvatskoj i u celom svijetu. Znamo da možemo to napraviti. Malo jesmo umorni, ovo je sedma utakmica s dva produžetka, ali momci su spremni. Možemo očekivati pravu Hrvatsku i drugačiju utakmicu nego što je bila u prvom kolu.

Najavio je promene u sastavu tima.

– Zamolio sam igrače da budu pošteni prema meni, sebi i reprezentaciji, da kažu ako imaju kakvih problema pa da tražimo neka druga rešenja. Trebaju nam sutra sto posto spremni igrači, moram malo osvježiti reprezentaciju. Svi žele igrati, ali moramo biti pošteni i reći ako imaju problema. Možemo očekivati neke promene.

Utakmica za treće mesto između Hrvatske i Maroka na programu je u subotu od 16 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare