Dalić: Medalja je za Ćiru, šefe vi ste trener svih trenera

Vesti 17. dec 202218:24 5 komentara
Zlatko Dalić
Reuters/Annegret Hilse

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić vrlo je emotivno doživeo osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Kataru.

„Ovo je bronza, ali nama zlatnog sjaja. Teško je bilo, ali ovo je sjajno. Medalja je ovo za celi hrvatski narod, sve one koji nas prate i vole. Uzeti dve medalje na dva Mundijala u nizu je nešto fantastično. Čestitam igračima“, rekao je Dalić u prvoj izjavi za Radio televiziju Hrvatske.

Povezano

Otkrio je Dalić i kome je medalja posvećena:

„Jednom čoveku koji je sve ovo začeo, a to je Ćiro Blažević. Šefe, ovo je za vas. Ovo je vaša medalja. Ja mogu osvojiti pet medalja, ali vi ste trener svih trenera“.

Nastavio je Dalić:

„Malo ko je ovo očekivao. Imali smo 18 novih igrača, u ovoj utakmici starteri su bili četvorica iz domaće lige. Kapa do poda svima. Nagradilo nas je. Za mene je ova bronza zlato. Retko ko može da ponovi ovakav rezultat u četiri godine“.

Za kraj je Dalić dodao:

„Danas su igrali svi koji su bili zdravi i spremni. Znali smo da na desnoj strani Marokanci imaju problema i da su umorni. Znali smo da Ziješ ne može da prati Perišića. Napravili smo im puno nereda po toj strani, Oršić je bio sjajan. Sedma utakmica, bilo je dobro i idemo kući. Lepo je da se vraćamo kući kao pobednici“, zaključio je Dalić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare