Degenek: Nema Argentina 11 Mesija već samo jednog

Vesti 1. dec 202217:32 0 komentara
Miloš Degenek, fudbalska reprezentacija Australije
Reuters/Hamad I Mohammed

Fudbalska reprezentacija Australije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva, a tamo je čeka duel sa Argentinom. I naravno Lionelom Mesijem. Ali, Miloša Degeneka to ni najmanje ne plaši.

„Biće utakmica 11 na 11. Nema Argentina 11 Mesija, već samo jednog. Za mene je Leo najveći fudbaler svih vremena, ali igranje protiv njega ne doživljavam kao čast, jer je i on samo ljudsko biće, kao svi mi. Veća je čast što smo u osmini finala Mundijala“, rekao je Degenek.

Autsralija je u grupi bila sa Francuskom od koje je poražena u prvom kolu, a za Degeneka su branioci titule i najveći favoriti ove godine.

„Galski petlovi su verovatno najveći favoriti za osvajanje turnira. To nije samo moje, već mišljenje celokupne javnosti. Mada, isto tako, smatram da se Argentina posle početnog poraza, podigla na viši nivo i da sad iga u skladu sa svojim mogućnostima. Dodatno je motivisana činjenicom da je ovo Mesijev poslednji Mundijal, želi da ga okonča peharom. Naš zadatak je da ga u tome sprečimo“.

Ne mari Degenek ni za to što je Mesi favorit i kod sudija i najavljuje da je Australija naučila lekciju iz meča sa Francuskom:

„Veliki sam Mesijev navijač, verovatno bih više od njega želeo da osvojim Prvenstvo sveta. Šalu na stranu, dosta smo naučili iz prvog meča sa Francuzima. Možda smo i previše poštovanja ukazali prvaku planete i zato mislim da će za dva dana biti totalno drugačija utakmica“, zaključio je Miloš Degenek.

Australija i Argentina svoj meč osmine finala igraju u subotu u terminu od 20 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!