FIFA odbila žalbu Francuske na rezultat meča sa Tunisom

Vesti 5. dec 202219:20 0 komentara
Guliver

Međunarodna fudbalska federacije (FIFA) odbacila je žalbu Francuske fudbalske federacije (FFF) o promeni rezultata utakmice Tunis - Francuska (1:0) na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto je poništen gol Antoana Grizmana koji je postignut odmah posle kraja meča.

„Disciplinski komitet FIFA odbacio je žalbu koju je podnela Francuska fudbalska federacija u vezi sa utakmicom Svetskog prvenstva Tunis – Francuska odigranom 30. novembra“, navodi se u kratkom saopštenju u kojem nema obrazloženja za takvu odluku.

Reprezentacija Francuske, poražena prošle srede u toj utakmici, izrazila je sumnju u korišćenje VAR provere za poništenje gola koji je Grizman postigao odmah po kraju meča (u 90. minutu i osam sekundi).

Francuska je u žalbi koju je prošle nedelje podnela FIFA navela da je VAR korišćen „posle nastavka igre i posle završetka meča“, što je u suprotnosti sa protokolom za korišćenje ove tehnologije.

Izmena konačnog rezultata u svakom slučaju ne bi promenila ništa na tabeli Grupe D jer bi Tunis bio inače eliminisan, a Francuska se kvalifikovala za meč protiv Poljske, koju je u nedelju pobedila sa 3:1 u osmini finala.

Prema protokolu upotrebe video pomoći (VAR), ako je utakmica nastavljena posle nekog prekida, sudija ne može da koristi VAR osim u slučaju prekršaja koji podleže isključenju, kao što su nasilno ponašanje i upućivanje grubih ili uvredljivih reči“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!