Francuska nije kažnjena zbog Mbapeovog izbegavanja intervjua

(Mbape i selektor Dešan) France manager Didier Deschamps puts his hand on the shoulder of forward Kylian Mbappe (10) after winning a round of sixteen match against Poland in the 2022 FIFA World Cup at Al Thumama Stadium. Mandatory Credit: Soccer: FIFA World Cup Qatar 2022-Poland at France
Yukihito Taguchi-USA TODAY Sports via Reuters (Mbape i selektor Dešan)

Francuska nije kažnjena zbog odbijanja Kilijana Mbapea da razgovara sa medijima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Povezano

Kako navodi Le Parisien, FIFA nije kaznila Francusku fudbalsku federaciju (FFF) zbog činjenice da golgeter Trikolora nije dva puta došao na intervju nakon nagrade za najboljeg igrača utakmice na turniru u Kataru.

Svetska fudbalska federacija (za sada) poslala je samo pismo upozorenja Francuskoj fudbalskoj federaciji.

Kilijan Mbape je proglašen za igrača utakmice u grupnoj fazi protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Oba puta igrač je odbio da se pojavi na obaveznom intervjuu nakon što je dobio nagradu.

Nakon utakmice osmine finala protiv Poljske i ubedljive pobede od 3:1, Mbape je dao svoj prvi intervju na Svetskom prvenstvu. On je obećao da će lično platiti kaznu, uz komentar da Francuska fudbalska federacija ne bi trebalo da plaća kazne za lične odluke igrača.

Kilijan Mbape blista na Svetskom prvenstvu u Kataru. Odigrao je četiri utakmice za Trikolore, postigao je pet golova i dodao dve asistencije.

Komentari

Vaš komentar