Gde je Foden? Sautgejt kaže da meč nije bio za njega

Vesti 26. nov 202210:515 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Englezi su posle odlične utakmice protiv Irana igrali samo 0:0 protiv Sjedinjenih Država. Ostrvska javnost odmah traži krivca, a našla ga je delimično u odluci Gereta Sautgejta da Fil Foden presedi meč na klupi iako on ima fenomenalnu sezonu u Mančester Sitiju.

Jedan od onih koji je kritikovao odluku Gereta Sautgejta je i Geri Nevil. On kaže da ima veliko poštovanje prema selektoru Engleske ali da mu opet neke odluke nisu jasne.

„Razočaran sam što nismo videli Fodena. Za mene on ima ogroman talenat. Nisam to video nikada. Imamo Belingema i Griliša i Geret preferira Maunta i Sterlinga. Za mene Foden treba da bude u startnih 11, a ne da ulazi sa klupe“, rekao je Geri Nevil.

„Koji god napadač da nije bio na terenu i da nismo pobedili odgovarao bih vam na pitanja sada zašto ga nisam ubacio u igru. Hteli smo da promenimo krila. Nismo mislili da je Fil za sredinu terena jer ne igra tu ni u svom klubu. Defanzivno je ovo bila teška utakmica za vezni red. Zato smo hteli da tu bude Henderson. Trebalo nam je iskustvo u tom delu terena, mislili smo da je Rašfordova brzina naša prednost i ubacili smo Griliša kada nismo mogli da zadržimo loptu više i kada smo hteli da se oslobodimo pritiska na našoj trećini“, rekao je selektor Engleske Geret Sautgejt.

Englezi posle dva kola u Kataru imaju četiri boda i igraju još sa Velsom i to u utorak.

Komentari

Vaš komentar