Kurtoa: Nastup u Kataru je sramota, nismo zlatna generacija

Vesti 4. dec 202221:40 0 komentara
Tibo Kurtoa
Elsa/Getty Images

Golman reprezentacije Belgije Tibo Kurtoa okarakterisao je nastup njegove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru kao poražavajući.

O Mundijalu u Kataru čitajte na sajtu Sport Kluba.

Belgiju predstavljaju svetske superzvezde poput Kevina de Brujnea, Edena Azara, Romela Lukakua i ostalih, koji su u prethodnih deset godina igrali na najvišem nivou i u klubovima su imali velika dostignuća. Međutim, njihova reprezentacija nikada nije u potpunosti opravdala velika očekivanja javnosti i navijača. U Kataru su takmičenje završili već u grupnoj fazi sa samo četiri boda posle tri utakmice, što za posledicu ima ostavku doskorašnjeg selektora Roberta Martineza.

KATAR 2022:

Belgija je savladala Kanadu, poražena je od Tunisa i odigrala je nerešeno bez golova u odlučujućem duelu sa Hrvatskom.

„Na Svetskom prvenstvu u Kataru i na prethodnom Evropskom prvenstvu nismo ličili na sebe, pomalo je sramotno kako smo igrali. Videćemo šta će se dogoditi u narednom periodu – ko će ostati u reprezentaciji, a ko ne. Stvari se brzo odvijaju u svetu fudbala. U martu već igramo kvalifikacione mečeve za EURO“, rekao je golman Real Madrida i dodao:

„Teško je nazivati se zlatnom generacijom kada ništa ne osvojite. Mi smo talentovana generacija, koja u svom sastavu ima izuzetne igrače. To smo pokazalli na Mundijalu u Rusiji, tada je Belgija igrala stvarno dobar fudbal“.

Belgija je u Kataru imala velikih problema – teško su stvarali izgledne prilike, a kada bi se to i dogodilo, igrači pred golom su imali velikih problema da budu efikasni. Nedovoljno spremni Lukaku je pokušao da pomogne svojoj selekciji u drugom poluvremenu protiv Hrvatske, ali je njegova nemoć pred golom Vatrenih savršeno oslikala sve muke Belgijanaca.

Najistaknutiji igrači se sada nalaze bliže kraju nego početku karijere – čak je i De Brujne tokom Mundijala rekao da je sastav previše star da bi došao do titule. Eden Azar je ipak napomenuo da sukoba nije bilo, pošto su mediji spekulisali o eventualnim prepirkama u svlačionici. Konkretno se radi o nesuglasicama sa štoperom Janom Fertongenom, kojem se nisu dopali komentari veziste Mančester Sitija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!