Kurtoa: Potpune izmišljotine, dobro da smo ovo prošli

Vesti 30. nov 202214:26 0 komentara
Tibo Kurtoa
Stu Forster/Getty Images

Golman reprezentacije Belgije Tibo Kurtoa izjavio je pred meč sa Hrvatskom u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru da ne postoje sukobi među izabranicima Roberta Martineza.

Mediji su od početka Mundijalu u Kataru brujali o neslaganju u redovima Belgije. Kevin de Brujne je rekao da njegova reprezentacija nije jedan od kandidata za osvajanje titule jer su igrači previše stari, dok Eden Azar smatra da su defanzivci prilično spori. Takvi komentari nisu naišli na odobravanje 35-godišnjeg Jana Fertongena, pošto je štoper posle poraza od Maroka u drugom kolu grupe F rezultatom 2:0 izjavio da su Belgijanci možda izgubili jer su napadači veoma stari, pa ne mogu lako da postižu golove.

KATAR 2022:

Martinezovi puleni su u prvoj utakmici minimalnim rezultatom savladali Kanadu i u četvrtak ih očekuje duel sa Hrvatskom, koji će biti ključan za plasman u nokaut fazu.

„Mnogo toga je rečeno, ali daćemo sve od sebe u četvrtak. Svrha izmišljenih priča o sukobima je da nastane loša atmosfera unutar ekipe. Takve stvari moramo da ostavimo po strani i pripremimo se za meč sa Hrvatskom. Pisali su laži o nama, potpune izmišljotine. Najveći problem je kada vidite to na društvenim mrežama i u medijima, smatram da problema nije ni bilo. Dobro je što smo ovo prošli, jedino pravo rešenje je iskrenost“, rekao je golman Real Madrida.

Kurtoin klupski i reprezentativni kolega Azar se pridružio čuvaru mreže i porekao da u svlačionici vlada raskol.

„Razgovarali smo, ponekad se posle toga osećate bolje. Mislim da nam toga nije manjkalo ni ranije, ali je jasna namera kada se komunicira unutar tima sa ciljem rešavanja problema. Smeta mi što često stvari koje vidite u medijima nisu istinite. Ukoliko je neko u tajnosti otkrivao detalje novinarima, ne treba više da igra za nacionalni tim. Nije bilo incidenata posle utakmice sa Marokom“, rekao je krilni fudbaler i dodao:

„Glasine nisu tačne. Imali smo konstruktivan sastanak u utorak, svi igrači su učestvovali. Nismo se sukobili sa Fertongenom, niti smo se pobili. Nisam glup – mnogo je krupniji od mene“.

Utakmice trećeg kola grupe F Hrvatska – Belgija i Kanada – Maroko su na programu u četvrtak u 16 časova. ‘Crvene đavole’ jedino pobeda nad Hrvatima sigurno vodi dalje u narednu fazu, ali im i remi daje šansu, dok bi poraz stavio tačku na njihove nade.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!